S-au finalizat lucrările de alimentare cu apă a unei localități clujene

S-au finalizat lucrările de alimentare cu apă a unei localități clujene
| Foto: arhiva

Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” S.A. au finalizat lucrările de extindere a rețelei de alimentare cu apă potabilă, în sistem centralizat, a localității Gârbău.

„Ne bucurăm că în doar trei luni am reușit să finalizăm execuția acestei lucrări care a costat circa 450 de mii de lei, bani proveniți din venituri proprii. În acest moment se derulează procedura de recepție a lucrărilor, astfel încât, cât mai curând posibil, toții locuitorii din Gârbău vor avea la robinete apă potabilă de calitate, furnizată în regim continuu”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj.

Lucrările au constat în realizarea a cca. 1,85 km de rețea de distribuție a apei potabile, la care s-au adăugat branșamentele aferente, realizate la gospodăriile care nu au beneficiat de apă până la momentul realizării investiției.

Finanțarea lucrărilor a fost asigurată din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID) constituit de Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” S.A. în vederea derulării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

Comenteaza