S-au extins rețelele de apă și canalizare într-o comună clujeană! Tișe: „Am reușit să creștem calitatea vieții pentru locuitori”

S-au extins rețelele de apă și canalizare într-o comună clujeană! Tișe: „Am reușit să creștem calitatea vieții pentru locuitori”
| Foto: jurnaldenavetist.ro

Compania de Apă Someș S.A. a finalizat investiția de extindere a rețelelor edilitare din satul Mociu, comuna Mociu.

 Astfel, au fost extinse conducta de distribuție a apei pe o lungime de 1,69 km și rețeaua de canalizare pe o distanță de peste 1 km. De asemenea, au fost realizate branșamente și racorduri la consumatorii vizați.

„Ne bucurăm că am reușit să creștem calitatea vieții pentru locuitorii satului Mociu. Acesta a fost motivul pentru care am decis să finanțăm din bugetul județului lucrări de investiții mai mult decât necesare, ce nu au putut fi cuprinse până acum în alte programe de dezvoltare finanțate din fonduri europene sau guvernamentale”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

În prezent, localitatea de reședință a comunei Mociu deține un sistem public de alimentare cu apă potabilă și canalizare menajeră, gestionat de Compania de Apă Someș. Însă, pe fondul creșterii continue a numărului de locuitori, zeci de gospodării situate de-a lungul drumurilor naționale și județene DN16 și DJ 150, respectiv pe câteva străzi adiacente, au rămas neracordate la aceste rețele.

Lucrările, în valoare de 881.600 de lei, au fost finanțate de Consiliul Județean Cluj din fondul „Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare -I.I.D.” al Companiei de Apă Someș, constituit din redevența și impozitul pe profit virate forului administrativ județean și returnate Companiei pentru investiții.

Comenteaza