Foto S-a terminat asfaltarea pe un drum județean din Cluj

S-a terminat asfaltarea pe un drum județean din Cluj
| Foto: Facebook.com/cjcluj
S-a terminat asfaltarea pe un drum județean din Cluj
S-a terminat asfaltarea pe un drum județean din Cluj
S-a terminat asfaltarea pe un drum județean din Cluj

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de așternere a covorului asfaltic pe drumul județean 109A (intersecție cu DJ 108B) – Ciubăncuța – Ciubanca. 

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, a fost vizat, astfel, un sector de drum în lungime de aproximativ 7,5 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 48+566 și 56+034.

„Finalizarea asfaltării acestui sector va genera efecte pozitive în ceea ce privește dezvoltarea economico-socială a întregii zone, cu atât mai mult cu cât DJ 109A asigură o legătură facilă și rapidă între judeţele Cluj şi Sălaj”, a precizat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Lucrările executate anterior asfaltării au constat în frezarea zonelor afectate, plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, realizarea fundației din blocaj de piatră brută, aducerea la profil și completarea acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea, înlocuirea sau prelungirea de podețe precum și tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea carosabilului.

În urma finalizării asfaltării, de pe acest sector de drum au fost extrase carote, de către un laborator specializat, pentru verificarea calității stratului de asfalt, respectiv a grosimii şi a consistenței acestuia.

În vederea completei finalizări a lucrărilor, pe acest sector de drum județean urmează a mai fi executate o serie de operațiuni constând în realizarea de acostamente, refacerea timpanelor podețelor și realizarea acceselor la drumurile laterale.

Comenteaza