S-a deschis terasa Cantinei Hoia. Cu ce noutăţi îi aşteaptă pe clujeni

S-a deschis terasa Cantinei Hoia. Cu ce noutăţi îi aşteaptă pe clujeni
Primăria Cluj-Napoca a deschis astăzi o parte din terasa Cantinei Hoia din cartierul Grigorescu, situată în locul fostei grădini de vară cu acelaşi nume.

Odată cu deschiderea terasei, municipalitatea clujeană îşi propune să promoveze gătitul în aer liber, de tip grill şi wok. Astfel, mâncarea este gătită chiar sub ochii clienţilor, iar preparatele servite sunt din bucătăria proprie, produse în carmangeria cantinei de personalul coordonat de Gheorghe Vişan.

Clujenii care vor trece pragul cantinei vor putea savura mici produşi după o reţetă tradiţională, cârnăciori, costiţe şi burgheri, în timp ce personalul va oferi demonstraţii de gătit în aer liber şi cursuri de gătit. 

"În cazul acest proiect va avea succes în rândul clujenilor, anul viitor terasa se va deschide la capacitate maximă. În prezent sunt 50 de locuri, iar capacitatea maximă e de 200 de locuri", au afirmat reprezentanţii primăriei.

Pentru a pregăti terasa de debutul noului sezon, autorităţile locale au achiziţionat un stand de bucătărie şi un bar, echipamente de bucătărie, doi stâlpi de iluminat ornamental, 50 de scaune, 11 mese şi două umbrele. 

Lucrările au modernizare au fost demarate în luna martie a acestui an şi au durat trei luni, iar costurile s-au ridicat la suma de aproximativ 100.000 lei.

Cantina de Ajutor Social şi Pensiune a Primăriei Cluj-Napoca are deschise în prezent alte cinci unităţi în oraş: restaurantul MEMO 10, cantina Zola, cantina Someşeni, Bufetul Primăriei şi Cafeneaua din Turn. 

Comenteaza