ȘCOLILE rămân ÎNCHISE în Cluj-Napoca, Florești și Tritenii de Jos

ȘCOLILE rămân ÎNCHISE în Cluj-Napoca, Florești și Tritenii de Jos

Școlile și grădinițele din Cluj-Napoca și din comunele Florești și Tritenii de Jos vor funcționa încă 14 zile tot în scenariul 3, adică online, iar toate restricțiile impuse în ultimele două săptămâni rămân valabile. 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis miercuri să mențină în scenariul roșu Cluj-Napoca, Florești și Tritenii de Jos pentru încă două săptămâni.

Astfel, începând de joi, 5.11.2020, grădinițele și școlile din Cluj-Napoca, Florești și Tritenii de Jos vor rămâne închise încă 14 zile, de asemenea, restaurantele și cafenelele vor putea funcționa doar la exterior, evenimentele publice și private sunt interzise, iar masca rămâne obligatorie în toate spațiile închise și deschise.

Măsura vine după ce rata de infectare cu noul coronavirus a crescut la 5,88 în Cluj-Napoca, la 5,53 în Florești și la 5,21 în Tritenii de Jos.

Unitățile de învățământ preuniversitar au fost închise în 22 octombrie, când rata de infectare în cele trei localități a depășit nivelul de 3 cazuri la mia de locuitori.

S-a decis! Școlile rămân închise în Cluj-Napoca, Florești și Tritenii de Jos

Decizia CJSU de a menține restricțiile încă 14 zile a fost luată astăzi, însă a fost anunțată încă de ieri de prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

"Evident că măsurile se vor prelungi, pentru că nu intră în discuție altă variantă, suntem la 6 la mie pe ultimele 14 zile. Nu cred că cineva își imaginează că dacă am închis școlile la 3 la mie, le vom deschide la 6 la mie. Oricât ar fi de grav impactul asupra părinților, îl cunoaștem din toate punctele de vedere, e clar că-i afectează și învățământul online nu e la același nivel ca cel față în față, dar riscul de transmitere în Cluj-Napoca e foarte mare. Nu ne putem permite să deschidem școlile la această rată de incidență, oricât ne-am dori asta", a declarat marți prefectul Mircea Abrudean.

Comenteaza