Ruşii reangajează la Câmpia Turzii

Ruşii reangajează la Câmpia Turzii
Compania Invest Nikarom intenţionează să angajeze 110 persoane pentru a lucra la fosta uzină Mechel, odată ce judecătorul sindic va aproba planul de reorganizare, adică începând cu luna septembrie.

Într-o întâlnire care a avut loc marţi între prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, şi echipa de management a companiei Invest Nikarom România, reprezentată de managerul general Oleg Shvedacov, directorul comercial Eduard Kimac şi administratorul special de la Câmpia Turzii, Alexei Şeromov, s-a discutat despre situaţia economică şi socială în care se află fabrica Mechel/Industria Sârmei Câmpia Turzii.

În urma discuţiei s-a ajuns la un acord: se doreşte angajarea a 110 persoane, pe lângă cele 235 care lucrează în prezent acolo. Prefectul Gheorghe Vuşcan a fost asigurat că cele 110 noi locuri de muncă Ce vor fi susţinute şi din Fondul European de Ajustare la Globalizare prin proiectul AJOFM Cluj. Joburile nu vor putea fi desfiinţate cel puţin 2 ani.

În viitor, Industria Sârmei va trebui să îşi mărească şi capacitatea de producţie pentru a ajunge să compenseze cheltuielile indirecte destul de mari pe care le are în prezent. Acesta este şi motivul pentru care conducerea este în continuare deschisă celor care vor să închirieze spaţii în interiorul fabricii.

Cele 110 persoane sunt foşti angajaţi ai Mechel care au fost disponibilizaţi, în măsura în care se va putea da de ei, conform şefului AJOFM Daniel Don. Acesta spune că viitorii angajaţi ar putea beneficia şi de o subvenţie de 480 de euro.

„Această decizie se va lua după aprobarea în instanţă a programului de reorganizare. Se doreşte oferirea unor subvenţii de 480 de euro la angajare, dar numai după 9 septembrie vom ştii sigur dacă sunt garantate subvenţiile", spune Don.

Viitorii angajaţi vor fi selectaţi din grupul ţintă de disponibilizaţi, în funcţie de sectoarele de funcţionalitate din fosta Mechel, urmând să fie, pe cât posibil, angajaţi pe sectoarele pe care au lucrat şi înainte. Acesta ar fi un pas în faţă în proiectul prin care se doreşte găsirea de locuri de muncă pentru disponibilizaţii de la Mechel Câmpia Turzii.

Industria Sârmei Câmpia Turzii a fost privatizată în 2003. Iniţial a fost preluată de firma Conares Trading, înregistrată în Elveția. Conares a devenit ulterior parte a grupului rus Mechel. În anul 2012, mai erau 1.050 de angajaţi care au rămas ulterior fără locuri de muncă. În urma unei decizii luate de Tribunalul Comercial Cluj, Mechel Câmpia Turzii a intrat în insolvenţă, în aprilie 2013. În luna februarie 2013 grupul rus Mechel a vândut toate proprietățile sale din România, inclusiv combinatul de la Câmpia Turzii, către firma Invest Nikarom din București, pe câteva sute de euro.

Comenteaza