Rețelele de apă și canalizare din patru comune clujene situate în Zona Metropolitană vor fi modernizate cu fonduri europene

Rețelele de apă și canalizare din patru comune clujene situate în Zona Metropolitană vor fi modernizate cu fonduri europene
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Această nouă investiție este parte componentă a mega-proiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare - POIM 2014-2020.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat autorizația de construire pentru executarea lucrărilor de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din nu mai puțin de patru comune situate în Zona Metropolitană: Apahida, Baciu, Feleacu și Florești.

„Consider că e important ca rețeaua publică de apă și canalizare a județului să țină pasul cu ritmul de dezvoltare a comunităților. Prin intermediul acestor lucrări, în valoare de 48,8 milioane de lei, vom crește aria de acoperire cu aceste utilități publice, oferind unui număr semnificativ de clujeni condiții pentru un trai decent”, a precizat Alin Tișe, liderul CJ Cluj.

În ceea ce privește comuna Apahida, proiectul prevede extinderea și reabilitarea conductei de aducțiune a apei pe o lungime de 4.800 de metri, respectiv a rețelei de distribuție pe o lungime totală cumulată de cca. 18.000 de metri, din care jumătate reprezintă rețele noi. Rețeaua de canalizare va fi extinsă, și ea, pe o lungime de 25.000 de metri. La aceste investiții se mai adaugă alte șapte stații de pompare a apei potabile și a celei uzate, dar și patru rezervoare de apă, din care trei construite de la zero.

În comuna Baciu conducta de aducțiune va fi extinsă pe o lungime de cca. 16.500 de metri, în timp ce rețeaua de distribuție existentă, în lungime de 5.050 de metri, va fi reabilitată în totalitate. Proiectul mai prevede extinderea rețelei de canalizare pe o lungime de 2.400 de metri, construirea a două noi stații de pompare și a unui rezervor de înmagazinare a apei.

La Feleacu conducta de aducțiune va fi extinsă pe o lungime de aproape 5.700 de metri, la aceasta urmând a fi conectate noi rețele de distribuție a apei cu o lungime cumulată de 22.300 de metri. Investiția mai prevede construirea a două  noi stații de pompare, a unui rezervor și a unei stații de clorinare.

Nu în ultimul rând, comuna Florești va beneficia de extinderea rețelei de aducțiune pe o lungime de 650 de metri, respectiv a rețelelor de distribuție pe o lungime totală de 7.850 de metri, din care cca. 5.500 metri reprezintă conducte noi. Sistemul va fi completat de patru noi stații de pompare a apei potabile și a celei uzate, dar și de trei rezervoare de înmagazinare a apei.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza