Rectificare bugetară la Florești. Cine a cerut mai mulți bani

Rectificare bugetară la Florești. Cine a cerut mai mulți bani
| Foto: arhiva

Proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului local al comunei Florești pe anul 2021 a fost aprobat, joi, de către consilierii locali.

Conform referatului de aprobare, motivul adoptării proiectului de hotărâre ține cont de solicitările și propunerile Serviciului achiziții publice, implementare și postimplementare proiecte și a unităților de învățământ subordonate.

De asemenea, prin aprobarea rectificării bugetului local pe anul 2021 se asigură derularea în condiții optime a acitivtății primăriei Florești și a instituțiilor din subordine.

Printre instituțiile subordonate care au solicitat sume de bani sunt Școala Gimnazială Luna de Sus și Liceul Teoretic Dumitru Tăuțan.

În cadrul ședinței ordinare a CL Florești, edilul Bogdan Pivariu a fost întrebat de un consilier despre cifrele bugetate pentru gunoiul menajer. „Am făcut inclusiv adrese, suntem în contact și cu asociațiile de proprietari. S-au trimis adrese pentru cetățenii care sunt chiriași să fie declarați pentru a se putea încasa acest serviciu.

În ceea ce privește deșeul menajer, licitația a fost adjudecată la nivelul județului. În acest moment cred că sunt contestații. Operatorul care va veni în Florești are prevăzută o cu totul altă modalitate de a colecta taxa. Va face contract direct cu cetățeanul, deci nu se va mai plăti de la bugetul local și noi să încasăm. Așa au fost ultimele discuții cu cei de la salubritate la nivelul județului” a explicat Pivariu.

Proiectul a fost aprobat cu 19 voturi „pentru” adică în unanimitate.

Comenteaza