Război total Tişe - PSD. "Jocul pervers al PSD este să ne lase cu gunoaiele în stradă"

Război total Tişe - PSD.
În ziua în care s-a semnat contractul de închiriere a staţiei de epurare pentru Pata Rât, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a acuzat PSD că încearcă să saboteze rampei şi finalizarea centrului de deşeuri.

Într-o declaraţie pentru ZIUA de CLUJ, preşedintele CJ Cluj a explicat pe ce se bazează această acuzaţie a sa. "Prefectul întârzie să convoace Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi să declare stare de alertă pentru Pata Rât, deşi am cerut de marţea trecută, din nou, acest lucru.

PSD face un joc pervers încercând să mă blocheze CJ şi primăria, încearcă să câştige electoral din chestiunea asta, în sensul că eu, neputând să scap de levigat cât mai repede, să închid rampa cât mai repede, ei practic trimit toate celelalte instituţii ale statului, Garda de Mediu şi altele să ne facă plângeri penale. Încearcă să ne saboteze să nu putem închide la timp Pata Rât.

Starea de alertă nu afecta absolut pe nimeni, doar mă ajuta pe mine să urgentez procedurile pentru a limita poluarea de acolo cât mai repede. Asta arată cât de inconştienţi sunt oamenii de acolo. Curios, acum nu-i mai deranjează nici poluarea, nici lacul de levigat de acolo.

E o contradicţie între vânzoleala făcută cu ministra Mediului, care spunea că punem în pericol viaţa oamenilor, că de ce nu luăm măsuri de urgenţă? Când am cerut să mi se dea posibilitatea să iau măsuri de urgenţă, mi s-a spus să mă duc pe procedurile standard.

Jocul pervers al PSD este să ne lase cu gunoaiele în stradă. De ce spun asta? Pentru că dacă noi nu închidem rampa la timp, Clujul o să fie arătat cu degetul şi îşi imaginează PSD că o să câştige puncte electorale.

Dincolo, la Centrul de Management Integral al Deşeurilor (CMID), PSD a făcut tot ce a putut prin firmele de casă ca să întârzie finalizarea şi astăzi avem o întârziere de patru ani pentru că s-a furat dealul de acolo şi au compromis tot proiectul.

Scopul lor este să nu închid rampa la timp, să nu pot da drumul la CMID la termen, pentru ca Primăria Cluj-Napoca să nu mai aibă unde să ducă gunoaiele şi să ne trezim cu gunoaiele care blochează oraşul. Voi încerca să închid această rampă cât mai repede, cu toate obstacolele, după care vă asigur că voi mediatiza tot ce înseamnă acest sabotaj incredibil", a afirmat Tişe.

Preşedintele PSD Cluj, Horia Nasra, a replicat că în ultimii 10 ani judeţul a fost condus de PNL care trebuia să găasească soluţii pentru finalizarea Centrului de deşeuri. 

„Acuzaţiile lui Alin Tişe ar avea fond nu numai formă în condiţiile în care în primul său mandat cât şi în al doilea mandat, finaliza un proiect început de aproximativ 10 ani. De asemenea PNL Cluj a avut reprezentanţi şi majoritatea în Consiliul Judeţean în toată această perioadă. La rândul lor oficialii PNL puteau să continue şi să finalizeze acest proiect. Înţeleg că în acest moment există o frustrare şi o disperare referitoarte la acestă temă iar soluţiile lipsesc cu desăvârşire. Însă pentru asta, cei care trebuie să rezolve problema sau să răspundă sunt cei care au condus CJ Cluj. Sunt convins că domnul Tişe ştia de gravitatea acestei probleme şi înainte să candideze la preşedinţia CJ Cluj şi a promis oamenilor că va rezolva problema. Este încă o promisiune nerealizată care arată cât de serios este domnul Tişe şi PNL", a spus Horia Nasra.

Prefectul judeţului Cluj, Aurel Chereches, nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere faţă de afirmaţiile lui Alin Tişe.

CJ Cluj a încheiat luni, 16 octombrie, cu firma Process Engineering, contractul de prestări servicii pentru furnizarea, prin închiriere, a unei stații de tratare a levigatului în vederea eliminării poluării la rampa de gunoi.

Începerea lucrărilor de amplasare a stației de tratare a levigatului va avea loc în maximum cinci zile de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, după predarea efectivă a amplasamentului șantierului de către forul administrativ județean. În ceea ce privește funcționarea efectivă a stației, aceasta va începe într-un interval de cinci zile de la finalizarea lucrărilor civile necesare în acest scop, a mai arătat Biroul de presă al CJ Cluj.

Comenteaza