Răsar semafoare! 20 de intersecţii sau treceri de pietoni unde vei sta la roşu

Răsar semafoare! 20 de intersecţii sau treceri de pietoni unde vei sta la roşu
Semafoare noi, la Cluj

Primăria doreşte să instaleze semafoare pe 20 de amplasamente din Cluj-Napoca.

Primăria cheltuie peste trei milioane de lei pentru a instala semafoare în câteva intersecţii, respectiv pentru a semaforiza mai multe treceri de pietoni. Nu e vorba însă de semafoare simple, ci de unele „smart”,  detectori de trafic.

„Vom avea în total 40 de amplasamente noi pentru semafoare, 20 intră în dezbatere în şedinţa de Consiliu Local. Vom avea şi sensuri giratorii realizate exclusiv din marcaj, s-au parcurs deja procedurile de avizare în comisia de circulaţie. Sunt 50 de soluţii mai mici sau mai mari pentru îmbunătăţirea traficului şi pe anumite porţiuni vor face diferenţa şi vor ajuta la decongestionarea lui. Este un poriect consistent şi benefic”, a spus primarul Emil Boc, marţi, la Realitatea FM Cluj.

Iată intersecţiile vizate:

-         str. Louis Pasteur cu str. Gh. Marinescu

-         str. George Coşbuc cu aleea Stadion

-         str. Liviu Rebreanu cu str. Take Ionescu

-         str. Alexandru Vlahuţă, şcoala Onisifor Ghibu

-         bulevardul Muncii: zona Eckerle, zona Banca Transilvania, zona Liceu Aurel Vlaicu

-         str. Plopilor cu str. Şesului

-         str. Corneliu Coposu la intersecţiile cu str. Strungarilor, str. Soarelui, str. Trandafirilor şi în dreptul imobilului cu numărul 20

-         str. Fabricii cu str. Bobâlnei

-         Calea Dorobanţilor, în zona parkingului Mărăşti şi la intersecţia cu str. Piteşti

-         str. Clinicilor, două semafoare în zona UPU

-         str. Traian Vuia – căpitan Grigore Ignat

-         Calea Dorobanţilor - str. Progresului

-         str. Fericirii – Pod Locomotivei

Durata de realizare a investiţiei este de zece săptămâni pentru primele 17 amplasamente. Există şi trei intersecţii mai „grăbite”, str. Traian Vuia – căpitan Grigore Ignat, Calea Dorobanţilor - str. Progresului şi Fericirii – Pod Locomotivei, unde lucrările ar urma să se efectuze în şase săptămâni.

„Fiecare trecere de pietoni va fi echipată cu butoane pietonale, stâlpi de console de susţinere semafoare, stâlpi simpli de susţinere semafoare, cămine de tragere, corpuri de semafor pentru vehicule, corupuri de semafor pentru pietoni, automat de dirijare a traficului, dispozitive acustice pentru nevpzptori, corp de semafor pentru verde intermitent, corp de semafor pentru galben intermitent, instalaţie electrică, detectori de trafic”, se arată în fundamentarea investiţiei.

 

 

 

 

 

Comenteaza