Video Radu Moisin: „Țara are nevoie de un model precum Cluj-Napoca” / „Partea proastă este că suntem o excepție”

Radu Moisin: „Țara are nevoie de un model precum Cluj-Napoca” / „Partea proastă este că suntem o excepție”
| Foto: Facebook.com/RaduMarinMoisin

Radu Moisin, consilier local şi primul pe lista PNL Cluj pentru Camera Deputaţilor, susține că administrația clujeană poate fi un model pentru alte orașe din România.

Fost viceprimar, primar interimar şi actual consilier local, Radu Moisin deschide lista PNL Cluj la Camera Deputaților pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. El a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre modelele din administrația clujeană ce pot fi "exportate" la nivel național.

„Partea bună pentru România este că avem un oraș foarte avansat pe zona de digitalizare, inovare, debirocratizare, în cazul nostru Cluj-Napoca. Partea proastă este că municipiul nostru este o excepție. Restul marilor orașe sau municipii din România sunt mult în spatele Clujului.

Doresc ca din experiența obținută în administrația locală și din proiectele pe care le-am implementat, votat sau susținut în Consiliul Local, să extrag cele mai bune idei astfel încât acestea să devină legi și reguli în toată România”, a declarat la ZIUA LIVE, Radu Moisin.

Acesta a mai spus că tot ce s-a întâmplat la Cluj-Napoca a fost din proprie inițiativă, în principal din inițiativa primarului Emil Boc și apoi a echipei sale din care face și el parte.

„În restul țării aceste modele de bune practici trebuie implementate prin legi, pentru că s-a dovedit că timpul stă în loc în anumite comunități, iar și oamenii de acolo au șansa la o viață mai bună. Clujul va continua să se dezvolte, nu va aștepta pe nimeni.

În continuare țara are nevoie de un model de bune practici, care este la Cluj-Napoca. Și în alte țări sunt orașe foarte bine dezvoltate care trag țara respectivă după acestea. Aici, noi vedem rezultatul proiectului inițiat de către municipalitate”, a precizat actualul consilier local.

Moisin a mai afirmat că până la rezultat a existat o perioadă de implementare și anterior o perioadă pilot.

„Cea mai lungă perioadă a fost cea de inițiere a conceptului și punere în dezbatere publică. Celelalte localități din România au șansa să ardă etapele, să ia produsul finit și să-l implementeze direct. Pentru aceasta trebuie voință, iar asta poate fi ajutată de o legislație care să impună acelor autorități locale să implementeze toate aceste proiecte”, a adăugat candidatul PNL Cluj la Camera Deputaților.

Comenteaza