Foto PUZ-ul pentru Baza Sportivă „La Terenuri”, în consultare publică. Investiție de 1,52 milioane euro

Primăria Cluj-Napoca a publicat, spre consultare publică, PUZ-ul pentru viitoarea Bază Sportivă ”La terenuri” din cartier Mănăștur.

"Publicul este invitat să transmită observații, în perioada 10 – 24 septembrie 2019, online pe adresa strategiiurbane@primariaclujnapoca.ro sau se înregistrează la sediul Primăriei, Calea Moților nr. 7", se arată pe site-ul municipalității. Documentele pot fi consultate AICI!

Plan Urbanistic Zonal (PUZ) constă în reglementarea unui teren delimitat de pârâul Clavaria în partea de vest, liziera pădurii Mănăștur în partea de sud, strada Mărișel și zona ansamblurilor de locuințe colective construite înainte de 1990 în partea de est și nord. 

Așdar, baza sportivă va fi construită pe o suprafață de 35.594 de metri pătrați: 53% din teren va fi dedicat facilităților sportive, iar 43% va fi zonă verde. Construcțiile vor ocupa doar 4% din această suprafață. 

Se propune crearea unui ansamblu de funcțiuni care va include:

• Loc de joacă pentru copii;
• Alimentație publică;
• Zonă de recreere;
• Skate - park;
• Terenuri de sport în aer liber;
• Zonă coșuri de baschet;
• Promenadă;
• Pistă de alergat;
• Zonă fitness;
• Peluză multifunțională;
• Parcare.

Accesul se va realiza din strada Mehedinți: pietonal din proximitatea locuințelor de 10 etaje, iar prin partea de sud a parkingului un acces pietonal, dar și un acces auto pentru situații de urgență. Din strada Mărișel se va realiza un acces pietonal și auto pentru aprovizionarea sălii multifuncționale. De asemenea, se propune realizarea a 3 accese peste Pârâul Calvaria, prin intermediul unor poduri pietonale, care fac legătura zonei studiate cu ansamblurile de locuințe colective amplasate pe partea opusă bazei sportive. Zona de studiu se va conecta la nivel pietonal de-a lungul pârâului cu centrul cartierului Mănăștur. Necesarul de parcări aferente bazei sportive vor fi asigurate exclusiv la sol (41 locuri de parcare auto, 41 locuri de parcare velo).

Investiție de 1,52 milioane de euro pentru 40.000 de persoane

Proiectul pentru Baza Sportivă "La Terenuri" din Mănăștur, similară cu cea din cartierul Gheorgheni, a fost realizat de asocierea Napotech Proiect - Arhi Box. Investiţia se ridică la 1,52 de milioane de euro. Arhitecții Călin Lada și Mihai Racu au fost lăudați de primarul Emil Boc pentru modul în care au conceput proiectul ce se ridică la standardele de calitate în materie de zone verzi la care aspiră Clujul.

Un număr de 40.000 de persoane, care locuiesc în proximitate, ar urma să beneficieze de facilitățile bazei, proiectanții subliniind că “nu se dorește atragerea persoanelor cu mașini în zona deja ticsită de garaje și parcări clandestine”. Accesul clujenilor va fi liber și permanent, obiectivul fiind păzit și supravegheat video, iar de administrare și întreținere se va ocupa municipalitatea. MAI MULTE DETALII AICI!

Complexul sportiv Gheorgheni, pe 9,4 hectare, inaugurat în 2016 

Complexul Sportiv Gheorgheni, realizat de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale - prin Compania Naţională de Investiţii a fost inaugurat oficial în 1 decembrie 2016. Valoarea investiţiei a fost de 20,5 milioane de lei, fără TVA. Constructor a fost societatea clujeană Nord Conforest. Termenul iniţial de finalizare a fost vara anului 2016. 

Complexul se întinde pe 9,4 ha, în locul fostului cartodrom, și cuprinde terenuri cu nocturnă - 3 terenuri sintetice de minifotbal, 3 de tenis, 2 de baschet; 1 teren de tenis cu peretele, 2 de badminton și 2 de volei de plajă. În ceea ce privește zonele interioare, baza sportivă include piste de popice, spațiu și dotări pentru tenis de masă, precum și o sală multifuncțională.

De asemenea, baza este dotată cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice în aer liber; aparatură pentru exerciții fizice dedicate seniorilor; echipamente pentru amatorii de cățărări, parkour; spații de joacă pentru copii de toate vârstele; amfiteatru în aer liber (428 locuri); pistă de alergare; pistă de biciclete/ role agrement; pistă role viteză; teren de paintball cu obstacole; parc de aventură - trasee prin copaci, pe frânghii și alte instalații; alei de promenadă și spații verzi generoase.

Accesul în perimetrul bazei sportive este liber și gratuit pentru toți cetățenii. 

Comenteaza