Puterea exemplului! Personalităţi din Cluj, implicate în campania de vaccinare anti Covid

Puterea exemplului! Personalităţi din Cluj, implicate în campania de vaccinare anti Covid

Edilul Emil Boc a declarat, încă de anul trecut, că se va vaccina public împotriva COVID. Alexandra Oană, consilier USR - PLUS, propune implicarea mai multor personalităţi locale în această campanie, pentru a mări gradul de vaccinare a clujenilor. 

"Experţii spun că pentru reluarea activităţilor obişnuite, trebuie să ajungem la o rată de vaccinare de 70% a populaţiei. Statisticile arată că pronim de la un procent de aproximativ de 30% de români care acceptă vaccinul. Avem nevoie de o strategire pentru a remedia, cel puţin la nivel local, această tendinţă.

Vă propun să iniţităm, la nivel local, împreună cu Instituţia Prefectului, o campanie de comunicare locală: în primul rând, aşa cum ne comunicaţi regulat, evoluţia ratei de infectare şi numărul cazurilor noi, ar trebui să avem informaţii constante şi concrete despre vaccinare şi, în al doilea rând, să facem un apel public şi să apelăm la experţi locali, pentru că avem la cine apela, la figuri publice locale, care împreună să promoveze campania de vaccinare", a declarat consilierul local Alexandra Oană. 

Primarul Boc a felicitat-o pentru iniţitativă şi susţine un astfel de demers: "La prima componentă, am încercat deja să aduc primele informaţii, pe măsură ce le am. Total de acord cu partea a doua, cred că putem face şi mai mult decât facem acuma. Eu am spus că mă voi vaccina public. Am să dispun comitetului nostru să contacteze pe dv. şi pe alţi consilieri, specialişti, să punem la cale o strategie locală". 

Amintim că, astăzi, a început campania de vaccinare din etapa I, pentru persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat din județul Cluj, în centrele de vaccinare organizate în 19 unități medicale din județul Cluj, după ce săptămâna trecută Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca a efectuat vaccinarea a 375 de cadre medicale din personalul propriu. 

În funcție de solicitările primite de la centre, au fost distribuite în prima fază 3.565 de doze de vaccin destinate vaccinării personalului sanitar din județul Cluj, inclusiv medici de familie, medici școlari, medici rezidenți și alte categorii profesionale din domeniul medical.

Comenteaza