PUG-ul Clujului, anulat în parte în instanţă

PUG-ul Clujului, anulat în parte în instanţă
| Foto: Primaria Cluj-Napoca

Planul de Urbanism General (PUG) al municipiului a fost anulat, în parte, de Tribunalul Cluj şi de Curtea de Apel Cluj, pentru încălcarea dreptului constituţional care apără proprietatea. 

Prin noul PUG al municipiului Cluj Napoca, urbaniștii au trasat, discreționar, așa numitele zone verzi ale orașului, unde nu se mai poate construi nimic, cu excepția parcurilor sau zone de agrement. Numai că, în prezent, în zonele respective există cartiere de case sau de blocuri.

Avocatul Răzvan Bălosu, care a obținut această sentință definitivă, a explicat pentru EvZ.ro că prin mutarea în noul PUG a unor terenuri în categoria de ”spații verzi”, orice altă funcțiune urbanistică va fi exlusă. ”Noi am cerut să se revină la situația de dinaintea adoptării noului PUG, deoarece nu este legal ca cineva să dispună pentru proprietatea ta, fără ca tu, ca proprietar, să nu beneficiezi de o despăgubire la justa valoarea a zonei. Primăria Cluj Napoca avea obligația să amenajeze un număr de metri pătrați de spații verzi și atunci ce s-a gândit: să realizeze acest lucru pe proprietățile private ale oamenilor. În timpul procesului, reprezentanții Primăriei Cluj au recunoscut că nu au în intenție să amenajeze locuri de joacă sau parcuri în viitorul apropiat pe aceste terenuri”, a explicat avocatul Bălosu.

 

Comenteaza