PSD Cluj reclamă „drama off-road" a 40 de familii clujene. Ce spune Primăria Cluj FOTO

PSD Cluj reclamă „drama off-road
O stradă care ţine administrativ de Cluj-Napoca este, practic, a nimănui.

Strada Triajului se află în comuna Baciu, dar administrativ ţine de Primăria Cluj-Napoca, iar din cauza situaţiei juridice complicate nu poate fi reparată şi arată groaznic. Proprietar al acestei străzi este statul român, iar drumul se află în concesiunea Companiei de Căi Ferate SA.

Consilierul local PSD, Horia Nasra, care este şi preşedintele interimar al social-democraţilor clujeni, a deplâns situaţia celor peste 40 de familii care locuiesc pe această stradă şi l-a criticat pe primarul Emil Boc pentru că nu a reuşit să clarifice situaţia drumului şi să-l repare.

Fuga de responsabilitate este o conduită în primăria Cluj-Napoca și cu siguranță că dialogul instituțional trebuia realizat acum 8-9 ani. În acest moment 40 de familii își respectă angajamentele de cetățeni ai municipiului Cluj-Napoca însă primarul Emil Boc nu este interesat de subiect.

Emil Boc spune că nu poate face nimic în cazul acestei străzi din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce primarul comunei Baciu, Ioan Florin Mureşan, a venit la sfârșitul anului trecut în sprijinul oamenilor cu câteva mașini de piatră, un buldoexcavator și un cilindru pentru tasare pentru a nu-i lăsa izolați de Cluj-Napoca", a declarat consilierul local Horia Nasra.

Președintele interimar al PSD Cluj mai afirmă că „această stradă nu reprezintă doar drama „off-road" a celor 40 de familii din Cluj-Napoca, ci și îngreunarea accesului în Cheile Baciului, o arie protejată de interes național (chei săpate în calcare eocene, cu o deosebită importanță geologică) ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip mixt), situată parțial pe teritoriul administrativ al orașului Cluj-Napoca însă abandonată total de Emil Boc".

Primăria Cluj a informat de mai multe ori că nu poate reabilita strada Triajului până nu trece în proprietatea publică a municipiului şi că a început demersuri juridice pentru preluarea acestei străzi de la CFR SA. Doar că şansele sunt foarte mici ca CFR SA să accepte transferul acestei străzi la primăria municipiului.

Asta, în condiţiile în care în toamna anului trecut, la o solicitare a primarului comunei Baciu, Florin Ioan Mureşan, către CFR SA, în care cerea clarificări cu privire la situaţia drumului, răspunsul primit de la compania feroviară a fost următorul: „Strada Triajului se află în proprietatea statului român şi concesiunea CN CFR SA şi se află în zona de siguranţă a infrastructurii feroviare".

 Biroul mass-media al primăriei clujene a precizat că în urma concluziei celor de la CFR SA, strada Triajului nu va putea fi preluată în proprietatea publică a oraşului, pe când pentru alte două străzi din acea zonă, Depoului şi Badea Cârţan, se aşteaptă o Hotărâre de Guvern pentru transferul acestora la municipalitate.

În aceste condiţii, cei care au drumul în concesiune, adică CFR SA, ar trebui să se ocupe şi de repararea lui.

 

 

 

Comenteaza