Propunere pentru parcările din cartiere: share la loc şi reducere pentru proprietar la parcările din centru

Propunere pentru parcările din cartiere: share la loc şi reducere pentru proprietar la parcările din centru

Un clujean vine cu o posibilă soluţie la rezolvarea problemei lipsei parcărilor în cartierele oraşului.

"Desi exista in Cluj-Napoca o aplicatie de tip share pentru parcarile din cartiere, YeParking facuta la initiativa unor cetateni, aceasta nu este legal sustinuta de administratia publica. Conform regulamentului Serviciului Parcari din prezent, "subinchirierea sau folosirea locurilor de parcare de catre alte persoane, cu consimtamantul abonatilor este interzisa", administratia locala ar trebui sa permita acest lucru prin intermediul unei aplicatii, unde detinatorii abonamentelor de parcare sa permita altor autovehicule sa parcheze pe locul acestora atunci cand nu sunt acasa, fiind marcata pe harta orasului locul de parcare liber in intervalul orar prestabilit de titularul abonamentului.

De asemenea, prin utilizarea acestei aplicatii, cetatenii care parcheaza in cartiere pe locul altora ar putea sa plateasca un pret, spre exemplu 1 leu/ora catre Serviciul Parcari, iar titularul care a "impartit" locul sa primeasca un bonus sub forma unei reduceri pentru parcarile cu plata din oras, incurajand serviciul de distribuire. In acest fel s-ar crea un sistem win-win si poate reusim sa mai scapam de masinile parcate pe trotuarele din cartiere, avand posibilitatea sa parchezi legal in mai multe puncte ale orasului.

Tot legat de Serviciul Parcari avem in acest moment cel putin trei aplicatii diferite care ar trebui unite intr-una singura (Cluj Parking - verificarea disponibilitatii parcarilor cu bariera, CityParking Cluj - verificarea disponibilitatii parcarilor cu senzor din zona 1 si zona 2, ParkingPay - plata parcarilor). De ce ne facem viata mai grea?", este propunerea unui clujean pentru municipalitate. 

Comenteaza