Proiectele prioritare de investiţii din Baciu: străzi, trotuare, iluminat

Proiectele prioritare de investiţii din Baciu: străzi, trotuare, iluminat
Consiliul Local al comunei Baciu a aprobat la mijlocul lunii martie bugetul pe 2017 şi principalele proiecte de investiţii din acest an. Bugetul este de aproape 30 de milioane de lei.

Cel mai important proiect este cel pe fonduri europene, de 1 milion de euro, pentru modernizarea infrastructurii drumurilor agricole din comună, în lungime de 8,14 km, care include şi un drum de 3,8 km, ce va decongestiona traficul de pe drumul naţional între Baciu şi Cluj.

Este vorba de o variantă de ieșire la șoseaua națională pentru locuitorii comunei, afectați zilnic de ambuteiajul de pe străzile Neptun și Jupiter. Traseul noului drum va fi str. Jupiter - str. Neptun - str. Bisericii Ortodoxe și str. Valea Seacă, a declarat primarul comunei Baciu, Florin Ioan Mureşan.

La rândul său, viceprimarul Balazs Janos, a informat, pentru ZIUA de CLUJ, că lucrările la acest drum important vor demara cel mai probabil în perioada mai-iunie şi ar urma să dureze câteva luni. Cei 4,5 milioane de lei aferenţi acestui proiect au fost cuprinşi în buget şi urmează să fie rambursaţi de către Uniunea Europeană.

O sumă importantă de bani, 2,7 milioane de lei, a fost alocată în bugetul pe acest an pentru reparaţiile la drumurile din comună, iar pentru asfaltare de străzi au fost alocaţi 1 milion de lei. Un alt obiectiv important pentru care au fost alocaţi 800.000 de lei este modernizarea străzii Cheile Baciului, pentru îmbunătăţirea infrastructurii de acces în această zonă turistică.

Au mai fost prevăzuţi 300.000 de lei pentru reparaţii la trotuare. O altă investiţie prioritară în acest an pentru comunitatea din Baciu, care va fi finanţată cu 2,5 milioane de lei, va fi achiziţia unei clădiri în Cartierul Nou, unde va fi amenajată o creşă. Autorităţile locale speră ca aceasta să fie funcţională începând din toamnă.

Primăria comunei Baciu anunţă că va extinde modernizarea iluminatului public şi în satele aparţinătoare, prin înlocuirea vechilor lămpi cu consum mare de energie, cu lămpi moderne cu leduri, cu consum mic. Primarul a afirmat că doar anul trecut s-a făcut o economie de 80.000 de lei cu aceste lămpi şi că practic investiţia în acest sistem modern de iluminat a fost recuperată.

Comenteaza