Proiect pilot: Se deschide un mini-târg de Crăciun într-un cartier din Cluj-Napoca

Proiect pilot: Se deschide un mini-târg de Crăciun într-un cartier din Cluj-Napoca

Este vorba despre un proiect pilot cu un mic târg de Crăciun, în care vor fi prezenți meșteri populari locali cu obiecte lucrate manual și bunătăți, vor avea loc concerte de colinde, un spectacol de balet, iar decorul va fi unul pe măsură.

Începând din 6 decembrie, pentru 6 zile, Piața Karl Liebknecht din Cluj-Napoca va găzdui un „mini târg de Crăciun”, în cadrul proiectului AGORA finanțat prin programul european Interreg. În cadrul evenimentului vor avea loc concerte de colinde, un spectacol inedit de balet, vor fi prezenți meșteri populari locali cu obiecte lucrate manual și bunătăți, iar decorul va fi unul pe măsură.

„Acest proiect pilot reprezintă un nou pas pentru organizarea de evenimente cu impact pentru comunitățile din cartierele clujene. După spectacolul de operă „My Fair Lady” - organizat în cadrul Zilelor Clujului în aceeași locație și primit foarte bine de locuitorii din Iris - și proiectul „Străzi deschise”, testăm prin acest târg de Crăciun un concept care ulterior să poată fi dezvoltat și replicat și în celelalte zone ale orașului. Urmărim să avem evenimente de calitate în cartiere, ne uităm la modele din alte orașe europene legate de dinamica urbană, iar feedback-ul clujenilor este foarte important în conceperea acestor evenimente”, a anunțat primarul Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

„Mini târgul de Crăciun” este organizat de Primăria Cluj-Napoca și implementat cu sprijinul Scena Urbană și Federația Tinerilor din Cluj prin proiectul AGORA, programul Interreg, co-finanțat din fondurile Uniunii Europene (ERDF, IPA, ENI). În același timp, Municipiul Cluj-Napoca găzduiește în 6-7 decembrie și conferința internațională AGORA, unde 17 parteneri din 10 țări vor discuta despre îmbunătățirea capacității administrațiilor publice la nivel local și regional de a dezvolta, testa și integra noi instrumente operaționale pentru reevaluarea activelor urbane și activarea temporară a spațiilor publice.

Proiect pilot: Se deschide un mini-târg de Crăciun într-un cartier din Cluj-Napoca

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza