Video Programul „Anghel Saligny” trimite alte zeci de milioane de euro la Cluj. Tișe: „Înseamnă că vom avea mai multe proiecte de infrastructură”

Programul „Anghel Saligny” trimite alte zeci de milioane de euro la Cluj. Tișe: „Înseamnă că vom avea mai multe proiecte de infrastructură”

Este vorba de Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, care finanțează în principal proiecte de infrastructură din localitățile din țară, unde au rămas bani necontractanți și vor fi redistribuiți în teritoriu, printre care și în județul Cluj.

Liderul forului administrativ județean clujean, Alin Tișe, a spus, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) câți bani ar trebui să revină județului Cluj.

În acest an Guvernul României a discutat foarte multe despre proiectele de finanțare locale, iar printre acestea era și programul «Anghel Saligny». Banii sunt din fonduri naționale, iar la nivelul comunității locale, doar parțial să fie suportate aceste costuri de către primării sau aproape deloc.

S-au făcut multe sesizări. Într-un final s-a concluzionat că acele proiecte care au și șanse mari să fie realizate în 2-3 ani să fie finanțate cu prioritate. Din aceste sume a rămas un rest, pe care înțeleg că Guvernul dorește să-l repartizeze din nou la nivelul județelor.

Noi ne-am făcut bine temele cu proiectele. Primarii și ei și-au făcut bine treaba. Speranța este că printr-o suplimentare de sumă la nivel național, inclusiv județul Cluj va primi o sumă consistentă care să completeze bugetul alocat acum câteva luni.

Asta înseamnă că vom avea mai multe proiecte de infrastructură locală. Presupune un plus de bine pentru oamenii din județ. Dacă facem un calcul simplu, din ce fonduri au mai rămas, ar trebui să vină cam 40-45 de milioane de euro pentru fiecare județ. Este o sumă chiar importantă”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Amintim, județului Cluj i-au fost alocați, anului trecut, prin programul de investiții „Anghel Saligny”, aproximativ 90 de milioane de euro pentru proiectele de dezvoltare depuse către finanțare de Consiliul Județean și UAT-urile clujene.

Comenteaza