Probleme mari pe drumurile județene din Cluj. Tișe: „Unele firme lucrează cu întârziere, dar și prost”

Probleme mari pe drumurile județene din Cluj. Tișe: „Unele firme lucrează cu întârziere, dar și prost”
| Foto: Lucrări de consolidare pe drumul județean Cetan - Vad

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, susține că există mari dificultăți cu unii constructori care se ocupă de lucrările de întreținere și modernizare a drumurilor județene.

În ședința ordinară a forului administrativ județean, de joi, 29 iulie 2021, consilierul USR-PLUS, Mihai Iepure, a „ridicat” problema drumului județean 172F, Mica-limită de județ Bistrița-Năsăud, dar și situația drumului de la Cetan.

Șeful județului Cluj i-a răspuns, precizând că la Cetan s-au făcut progrese importante. „Partea cea mai complicată a zidului de sprijin s-a finalizat, a mai rămas puțin față de ce a fost. Grăbim lucrurile, dar termenul a expirat deja. Noi aplicăm sancțiuni în fiecare lună la facturi, iar constructorul ne spune că încearcă cât mai repede. Avem mari probleme cu anumite firme. Unele lucrează cu întârziere, iar pe lângă asta, mai lucrează și prost”, a afirmat Tișe.

Liviu Hîncu, director la Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat Cluj, a participat la ședință și a răspuns la întrebările venite de la consilieri.

„Pe DJ 172F lucrările se desfășoară în garanție, nu sunt lucrări contractate de noi anul acesta. Pe tronsonul de la Mica- limită de județ Bistrița-Năsăud este o lucrare de modernizare executată la care a fost respinsă recepția, iar contractul va fi reziliat. După aceasta, vom încheia un contract de întreținere pentru a asigura o viabilitate a sectorului respectiv.

Pe sectorul celălalt, până la Mica, lucrările sunt făcut în garanție de constructor. Legat de marcaje, le vom face, iar indicatoarele au făcut obiectul contractului de modernizare și vor fi refăcute doar după ce reziliem contractul. Referitor la drumul de la Cetan, în două săptămâni va fi finalizată partea de sistem rutier”, a spus Hîncu.

Consilierul PNL, Lucian Cordiș, a intervenit la rândul său cu o altă problemă: „Mai este drumul județean de la Pietroasa la Podeni. La intrare în satul Podeni vine apa de pe versant, și ar trebui un tub pe sub drum, care să preia apa, că altfel toată apa se revarsă peste șosea. Drumul nu este asfaltat încă acolo”, a precizat liberalul.

Directorul Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat Cluj a replicat că are cunoștințe despre problema respectivă, se încearcă o rezolvare, colegii săi lucrând deja la o soluție în acest moment.

Comenteaza