Probleme cu personalul la centrele de vaccinare din Cluj, după începerea școlilor

Probleme cu personalul la centrele de vaccinare din Cluj, după  începerea școlilor

Centrele de vaccinare din Cluj-Napoca vor fi functionale incepand de luni, 18 ianuarie 2020. Un numar de 407 de persoane sunt angrenate in acest proiect, insa va exista o problema de personal dupa inceperea scolilor, in 8 februarie 2021.

'Exista o problema legata de personal. Este rezolvata doar momentan, prin faptul ca acum putem asigura functionarea prin prezenta personalului medical care functioneaza in cabinetele scolare medicale, dar odata cu 99 februarie, cand se redeschide scoala, atunci va fi mai complicat. Vom colabora cu toti factorii decizionali, pentru ca e nevoie de foarte mult personal, 407 persoane. Vom cauta solutii cu DSP. E vorba de 11 medici coordonatori, 44 de medici, 222 de asistente medicale, iar restul sunt inregistratori medicali. Pentru medici si asistente este nevoie de sprijinul DSP, impreuna cu ce avem nevoie de la scoala, pentru inregistatorii medicali se pot face delegari', a declarat Emil Boc.

Primarul Emil Boc a anunțat că organizarea și punerea în funcțiune a celor 11 centre de vaccinare costă 5 milioane de euro. Costurile cele mai consistente sunt legate de plata personalului; aproximativ 85% din sumă. Medicii vor lua 100 de lei pe ora, asistenele 50 de lei, iar inregistratorii 25 de lei.

Recent premierul Florin Cîțu a declarat că România va fi pregătită să vaccineze 150.000 de persoane pe zi, în 1.000 de centre de vaccinare.

Comenteaza