Prioritatea numărul „zero” a Consiliului Județean Cluj. Va deservi întreaga regiune și va avea heliport

Prioritatea numărul „zero” a Consiliului Județean Cluj. Va deservi întreaga regiune și va avea heliport
| Foto: Consiliul Judeţean

Construirea Spitalului Pediatric Monobloc este cel mai important proiect al Consiliului Județean Cluj, a anunțat președintele forului, Alin Tișe.

„Realizarea noului spital pediatric, spitalul monobloc de copii este pentru mine prioritatea numărul zero. Va fi cel mai modern spital pediatric din România.

Acest spital este unul dintre proiectele pe care Consiliul Județean și le dorește. Am făcut pași importanți în acest sens. Am obținut prin lege terenul, cu suprafața de 16 ha. Este cel mai important proiect al următorilor 4 ani și este finanțat din fonduri europene”, a declarat la ZIUA LIVE, președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

El a mai spus că locația este conectată la toate rețelele de infrastructură și că va deservi întreaga regiune. De asemenea, va avea un heliport.

„Realizarea unui spital de copii în sistem monobloc, care să fie dezvoltată la standarde europene, impune realizarea a mai multor secții care să fie în aceeași clădire. Vom avea secții de chirurgie infantilă, ATI, pediatrie, ORL sau neurologie, inclusiv un sector administrativ. Pentru că vom avea doar o clădire, vom avea o reducere a cheltuielilor.

Totodată, spitalul va avea un bloc alimentar și o farmacie în circuit închis. O astfel de unitate medicală va avea în vedere toate standardele europene. Clujul are nevoie de un spital pediatric, iar acesta este prioritatea noastră în noul mandat”, a precizat Alin Tișe.

Terenul pe care se va ridica spitalul se află în zona Borhanci, la intersecția cu viitoarea centură metropolitană, poziționat foarte aproape de tronsoanele rutiere majore ale Clujului.

 

Comenteaza