Prioritate pentru 2022: licitație pentru Park and Ride-ul de la Aeroportul din Cluj

Prioritate pentru 2022: licitație pentru Park and Ride-ul de la Aeroportul din Cluj

Primarul Emil Boc a anunțat că anul acesta va fi lansată licitația pentru execuția lucrărilor la park and ride-ul de la aeroport. 

"Vom pune bani de la bugetul local, 10 milioane de euro, vor fi și 8 peroane pentru autocare, deci e și o autogară. Foarte important și pentru legătura cu autostradal că nu se mai intră prin oraș. Cetățenii pot să vină și să își lase mașina acolo, de acolo ai mai multe alternative: transport local, trenul metropolitan va avea stație la aeroport (anul acesta vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici, banii fiind din fonduri europene). Anul acesta noi organizăm licitația și apoi vă spun și graficul de implementare", a declarat Emil Boc, la un post de radio local.

Forul administrativ județean a aprobat, la final de 2021, trecerea terenului situat pe strada Traian Vuia, la nr. 149-151, din domeniul public al județului în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca, în vederea realizării obiectivului de investiții „Park & Ride”.

Proiectul prevede amenajarea accesului din drumul național și a unei platforme pentru zona de parcare, cu un total de 863 de locuri de parcare, accese auto și pietonale cu dotările aferente, dar și o stație de bike sharing cu tot ce presupune aceasta. De asemenea, este prevăzută și amenajarea unui terminal tip autogară, care va cuprinde Corp C1 – clădire terminal și copertină, Corp C2 – copertină autocare și piațetă publică.

Comenteaza