Primul pas în proiectul Spitalului Regional de Urgenţă

Primul pas în proiectul Spitalului Regional de Urgenţă
Studiul de fezabilitate privind construcţia Spitalului Regional de Urgenţă din Floreşti va fi dat spre actualizare săptămâna aceasta, urmând ca administraţia judeţeană să poată demara licitaţia pentru execuţia acestui obiectiv.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Alin Tişe, a anunţat că a primit de la Ministerul Sănătăţii studiul de fezabilitate privind construcţia Spitalului Regional de Urgenţă. Având în vedere că documentaţia a fost elaborată în urmă cu circa trei ani, aceasta necesită o reactualizare. Tişe a menţionat că, în cazul în care lucrările de actualizare se pot încadra în limita a 15.000 de euro, nu mai este nevoie de organizarea unei noi licitaţii. El a precizat că în felul acesta studiul de fezabilitate se va finaliza în perioada imediat următoare, urmând ca administraţia judeţeană să poată demara procedura de adjudecare a contractului de execuţie.

Reactualizarea studiului de fezabilitate este primul pas pe care trebuie să-l facă CJ, Primăria Cluj-Napoca şi Primăria Floreşti pentru demararea proiectului Spitalului Regional de Urgenţă. Ministerul Sănătăţii a aprobat protocolul Clujului ce vizează acest obiectiv şi a transmis, de asemenea, studiul de fezabilitate pe care l-a elaborat încă de acum trei ani. "Ministerul Sănătăţii a investit câteva milioane de euro pentru elaborarea acestui studiu. Nouă nu ne rămâne decât să-l reactualizăm", a subliniat Tişe.

El a precizat că procedura de actualizare a studiului va demara chiar în această săptămână: "Să sperăm că nu va mai fi cazul să facem licitaţie publică, pentru a putea continua tot cu firma cu care a început ministerul. În felul acesta, am economisi foarte mult timp, pentru că ideal ar fi ca în perioada următoare să putem organiza şi procedura de atribuire a lucrărilor de execuţie". Pentru ca lucrările de actualizare a studiului de fezabilitate să fie încredinţate fără licitaţie publică ar trebui ca acestea să se încadreze în suma de 15.000 de euro. "Analizăm în două-trei zile dacă putem atribui acest contract fără licitaţie publică. Dacă nu ne vom putea însă încadra în 15.000 de euro, aşa cum spune legea, atunci suntem obligaţi să facem licitaţie", a spus Tişe.

Indiferent la ce soluţie se va ajunge, preşedintele CJ se aşteaptă ca etapa privind atribuirea contractului de execuţie să poată să înceapă chiar din vara aceasta. "Fie vom alegem să ne asociem cu un privat, care să-şi asume construcţia spitalului, fie vom constitui un buget multi-anual, la care va contribui atât Consiliul Judeţean, cât şi Consiliul Local Cluj-Napoca şi Consiliul Local Floreşti. Vom lua o decizie oficială, în acest sens imediat ce vom avea finalizat studiul de fezabilitate", a dat asigurări Tişe. În acest moment, CJ are pe rol un parteneriat cu administraţia locală clujeană, dar şi cu administraţia locală Floreşti privind realizarea proiectului Spitalului Regional de Urgenţă. Toate cele trei entităţi administrative s-au angajat să susţină proiectul, alocând câte 1.000.000 de lei (CJ şi Primăria Cluj-Napoca), respectiv 500.000 de lei (Primăria Floreşti) pentru actualizarea documentaţiei tehnice ce va sta la baza acestui proiect. Potrivit vechiului studiu de fezabililitate, construcţia Spitalului Regional de Urgenţă a fost evaluată la peste 130 de milioane de euro.

 

Etichete
Comenteaza