Video Primarul Pivariu, supărat pe fosta administrație din Florești: „Centura de Sud a fost făcută electoral”

Primarul Pivariu, supărat pe fosta administrație din Florești: „Centura de Sud a fost făcută electoral”
| Foto: google maps

Poate cea mai mare problemă cu care se confruntă floreștenii este traficul sufocant din comună. Centura de Sud din Florești trebuia să fie gata deja de ani buni, dar fosta administrație condusă de Horia Șulea a reziliat contractul cu firma Diferit, iar proiectul s-a blocat.

Edilul Floreștiului Bogdan Pivariu susține că abordarea în ceea ce privește proiectul Centurii de Sud a fost una superficială, dar problema va fi rezolvată.

„Din păcate, avem acel drum de Sud, pe care îl știm cu toții că arată destul de rău. Nu este direcția de dezvoltare pe care ne-o dorim. Este un drum făcut electoral, putem să constatăm cu toții asta. Acolo noi nu am intervenit deloc, dar va trebui să o facem, pentru că a fost tratat cu superficialitate. Este un drum făcut în cealaltă legislatură și vedem cum arată lucrurile care au fost făcute superficial.

Tot ceea ce noi facem planificăm și facem temeinic. Totul vine dintr-un anumit plan. Pas cu pas trebuie să ajungem acolo unde ne dorim și trebuie să punem lucrurile pe o altă logică. Nu se poate să tratezi în modul acesta lucrurile, mă refer la Centura de Sud, și să ai pretenția de o dezvoltare durabilă și sustenabilă.

Îmi pare rău că banii floreștenilor au mers acolo. Nici nu vreau să mai discut despre ce s-a întâmplat. Important e că luăm problema în mâini și o vom rezolva. Necesită puțin studiu acolo. Sunt niște lucruri mult mai greu de rezolvat decât apar la prima vedere”, a declarat, la ZIUA LIVE, primarul din Florești.

Despre traseul Centurii de Sud, edilul Floreștiului a dat mai multe detalii, în urmă cu câteva luni, într-o altă emisiune:

„Există în proiectul centurii metropolitane un apendice care merge până la Spitalul Regional și eu consider că noi trebuie să ne conectăm la această centură metropolitană. Nu va mai fi o centură, ci un drum de sud care va deservi Floreștiul. Șoseaua va urca din Tăuți, pe Răzoare și la Vivo se va face încărcarea pe centura metropolitană. Nu va mai fi porțiunea pe Valea Gârbăului până la drumul Sfântul Ioan, ci se va merge pe centura metropolitană. De acolo se va putea ieși pe Sfântul Ioan. Eu spun că traficul va fi Sud - Nord spre centură și nu Est - Vest”.

Comenteaza