Primarul Pivariu, ședință cu reprezentanții Supercom. Ce se va schimba în Florești

Primarul Pivariu, ședință cu reprezentanții Supercom. Ce se va schimba în Florești
| Foto: Facebook.com/bogdannicolaepivariu

Firma bucureșteană Supercom se ocupă de ridicarea gunoaielor menajere din tot județul Cluj pentru următorii 10 ani. La final de ianuarie 2023, a intrat și la Florești, iar de atunci sesizările cetățenilor au fost în număr foarte mare.

Potrivit edilul din Florești, Bogdan Pivariu, noul operator de salubritate va suplimenta numărul de autospeciale pentru colectarea deșeurilor și va lucra inclusiv duminica.

Am avut astăzi (joi - n.red.) o ședință de lucru cu reprezentanții operatorului de salubritate pentru a găsi soluții la provocările apărute în programul de colectare a deșeurilor de pe raza comunei, de la preluarea acestui serviciu.

Având în vedere sesizările înregistrate, am solicitat astăzi prezența reprezentanților Supercom. În cadrul acestei ședințe am adus la cunoștință disfuncționalitățile constatate pe teren si anume:

- nerespectarea programului de ridicări deșeuri
- nevoia de suplimentare a utilajelor de ridicare
- subdimensionarea numărului de puncte gospodărești

Am primit asigurări de la operator că situația specială a comunei va fi tratată într-un mod adaptat nevoilor Floreștiului, prin:

• suplimentarea numărului de autospeciale pentru colectarea deșeurilor
• suplimentarea de schimburi de lucru pentru a face față fluxului de deșeuri generat
• eliminarea întârzierilor în respectarea programului
• activitate inclusiv duminica.

De asemenea, după clarificarea prevederilor legale după schimbarea operatorului, vom relua activitatea EcoCentrului Florești. Ca noutate, în cadrul EcoCentrului va fi înființat și un punct de contractare - încasare plată servicii.

Schimbarea generată de intrarea pe piață a unui nou operator de servicii, mai ales într-un domeniu atât de important pentru sănătatea publică cum este salubritatea, generează multe provocări pe care nu le ignorăm. Vă rugăm în continuare să ne sesizați orice nereguli apar în activitatea de colectare a deșeurilor”, a transmis Pivariu.

Comenteaza