Video Primarul Pivariu: „Peste 750 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, vor intra în comunitatea floreșteană”

Primarul Pivariu: „Peste 750 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, vor intra în comunitatea floreșteană”

Comuna Florești vrea să spargă tiparul de „dormitor al Clujului”, iar pentru asta sunt necesare investiții importante în infrastructură și în proiecte care să crească calitatea vieții.

Ultimul proiect care se inscrie pe această listă este Campusul integrat pentru învățământ dual, în valoare de peste 21 de milioane de euro, care va fi edificat în Florești, pe un teren de 30.000 m2, aparținând USAMV.

Bogdan Pivariu, edilul celei mai mari comune din țară, a anunțat, la ZIUA LIVE, ce sume din fonduri nerambursabile vor intra în comunitatea pe care o conduce.

Peste 750 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, vor intra în comunitatea floreșteană. Aici mă refer și la Spitalul Regional de Urgență. De asemenea, Muzeul de Istorie, finanțat prin PNRR, unde se lucrează la proiectul tehnic și urmează să fie scoasă la lictiație execuția.Toate proiectele însumate sunt peste 750 de milioane de euro.

Discutăm inclusiv de parcul de peste 4,2 hectare. Vom depune proiectul pentru a obține finanțare europeană. Deja a fost atribuită licitația, iar acum intră în ultima linie dreaptă pentru a fi prezentat proiectul. Urmează verificarea încă 30 de zile, după care vom trece la execuția propriu-zisă a acestui parc”, a declarat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Primarul din Florești a militat, încă de la preluarea mandatului în 2020, pentru ideea atragerii fondurilor nerambursabile, despre care susține că reprezintă cea mai bună metodă pentru o dezvoltare reușită și sustenabilă.

Comenteaza