Lucrările de pe strada Eroilor. „Vom aplica penalități de 1,2 milioane de lei”

Lucrările de pe strada Eroilor. „Vom aplica penalități de 1,2 milioane de lei”
| Foto: captură video

Bogdan Pivariu a catalogat problema lucrărilor de pe strada Eroilor ca fiind cea mai stringentă problemă de când a preluat mandatul de primar al comunei Florești.

În cadrul unei conferințe de presă în care și-a prezentat bilanțul primelor 80 de zile ca primar al celei mai mari comune din țară, Pivariu a vorbit despre situația străzii Eroilor.

„În ceea ce privește proiectele preluate de la vechea administrație, avem un singur proiect, cel de pe strada Eroilor. În momentul preluării mandatului meu, am avut o serie de întâlniri cu constructorul (Napoca SA, n. red.). Acest contract a fost semnat de către vechea administrație la data de 23 aprilie 2019 și avea ca termen de finalizare șase luni.

S-au făcut două prelungiri succesive a termenelor de execuție a lucrărilor. În întâlnirile avute cu reprezentanții constructorului am arătat faptul că avem nevoie să se finalizeze această lucrare în termen cât mai scurt. Din păcate, pe parcursul celor două luni șantierul nu a înaintat așa cum ne dorim cu toții”, a declarat primarul Floreștiului.

Pivariu a adăugat că, mai mult, a constatat o serie de neregularități pe care le-a adus la cunoștință constructorului, dar care nu au fost îndreptate nici până în prezent.

„Având în vedere toate aceste considerente, am luat următoarele măsuri. Am emis facturi de penalități conform contractului, în cuantum total de 1,2 milioane de lei. S-a emis o adresă prin care evidențiem neregulile și cerem remedierea lor cu celeritate”, a precizat edilul din Florești.

Pivariu a mai transmis că toți cei care vor face parte din etapa viitoare de dezvoltare a Floreștiului trebuie să înțeleagă că nu mai merge cu jumătăți de măsură.

Care au fost explicațiile firmei Napoca SA, la finalul anului 2020, atunci când Pivariu, afirma, la o vizită pe șantier, că este a doua oară când nu a găsit activitate și muncitori pe strada Eroilor.

Comenteaza