Video Primarul Fati a anunțat care este stadiul lucrărilor din Apahida. Ce proiecte sunt aproape GATA

Primarul Fati a anunțat care este stadiul lucrărilor din Apahida. Ce proiecte sunt aproape GATA

Comuna Apahida are mai multe proiecte de infrastructură în lucru. O parte din acestea urmează să fie finalizate curând, iar altele sunt pregătite să înceapă.

Grigore Fati, edilul Apahidei, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre stadiul celor mai importante lucrări de infrastructură din comuna pe care o administrează.

În primăvară au început lucrările la canalizare în Câmpenești, inclusiv la regularizarea presiunii de apă, la cele două bazine. În acest moment, canalizarea este aproape terminată pe străzile care au fost prinse în acest proiect. Nu au fost chiar toate, motivându-se că nu ajungeau sumele. Cele două bazine de apă sunt și ele destul de înaintate în construire. Au început lucrările de înlocuire a conductei la șoseaua principală. Se lucrează destul de greu. Sunt foarte multe utilități. 

Se mai lucrează și la bazinul de la Corpadea. Cred că anul viitor se vor finaliza și aceste lucrări. Legat de asfaltare, am alocat fonduri pentru studiul de fezabilitate. Suntem în procedură de achiziție. Vom semna contractul doar după 1 ianuarie. În ceea ce privește asfaltările în celelalte sate, eu am spus mereu că acestea trebuie făcute după introducerea celorlalte rețele: apă, gaz, curent, etc. La capitolul apă, avem cam peste tot introdusă. La fel și gazul. Mai sunt străzi noi unde nu avem.

Vreau să spun că rețeaua de apă, gaz sau curent este dusă aproape în toate satele. Rămâne canalizarea care nu există în Corpadea, Sub Coastă și Bodrog. În acest moment, avem depus pentru finanțare un studiu de fezabilitate cu șanse de reușită. Este vorba de un proiect de canalizare de aprox. 6,5 mil. euro pentru înființare rețea de canalizare în Sub Coastă și extinderi de rețele în Câmpenești, între 4 și 5 km, străzi care n-au fost abordate în proiectul care se execută acum”, a declarat, la ZIUA LIVE, Grigore Fati.

Comenteaza