Video Primarul din Florești: „Nu ne permitem să facem un PUG pe genunchi”. Ce mesaj are pentru dezvoltatorii imobiliari

Primarul din Florești: „Nu ne permitem să facem un PUG pe genunchi”. Ce mesaj are pentru dezvoltatorii imobiliari

Edilul Floreștiului, Bogdan Pivariu, susține că nu își dorește stoparea dezvoltării comunei, dar dezvoltatorii imobiliari trebuie să înțeleagă că sunt reguli noi ce trebuie respectate, deoarece s-a schimbat paradigma în ceea ce privește urbanismul.

În ultima perioadă, din ce în ce mai multe proiecte imobiliare sunt respinse la Florești. În urmă cu două luni, Pivariu spunea că s-a dat un restart întregii politici de urbanism. El a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre schimbarea viziunii de dezvoltare în comună și despre noul PUG, care ar trebui să reglementeze tot ceea ce înseamnă urbanism în Florești.

„În primul rând, aș vrea să le spun floreștenilor că există anumite autorizații care sunt emise, și din păcate, nu există o cale de atac a acelor autorizații, și ele își vor face efectul. Deci, probabil că vor fi anumite construcții imobiliare care vor avea loc, cu toate că, de când am depus eu jurământul de primar, nu s-au autorizat noi construcții de locuințe colective.

În ceea ce privește restartul politicii de urbanism, trebuie să discutăm pe mai multe paliere. Pe o parte este PUG-ul pe care lucrăm, chiar marți am avut o nouă întâlnire. El trebuie să reglementeze tot ce înseamnă urbanism, noi căi de acces către municipiul Cluj-Napoca. Trebuie să trateze zona Floreștiului ca o zonă unde trebuie să intervenim, să găsim soluțiile pentru anumite zone mai complicate”, a declarat primarul din Florești, la ZIUA LIVE.

Edilul comunei clujene a precizat că, analiza este într-o zonă avansată. „Nu ne permitem să facem un PUG pe genunchi, vedem cu toții ceea ce s-a întâmplat în Florești, în trecut. Nu este permis ca acest lucru să se mai întâmple. El era într-o stare avansată ca și lucrare, dar trebuie analizat din scoarță în scoarță, ca să nu mai comitem greșelile care s-au comis”, a explicat Pivariu.

Mesajul pentru dezvoltatorii imobiliari din cea mai mare comună din țară

„Dezvoltatorii imobiliari trebuie să înțeleagă că lucrurile s-au schimbat, suntem într-o altă paradigmă; nimeni nu le îngrădește drepturile. Eu nu vreau ca dezvoltatorii imobiliari să fie blocați, tocmai pentru că există anumite drepturi, dar și ei trebuie să înțeleagă că regulile s-au schimbat.

Nu ne dorim să autorizăm blocuri de dragul de a o face, ne dorim să autorizăm probabil un complex de blocuri, care să trateze niște reguli, care se vor regăsi și în PUG. Trebuie să trateze căile de acces, spațiile verzi, locuri de parcare, locurile de joacă, parcurile, etc”, a afirmat primarul Floreștiului.

Bogdan Pivariu a mai spus că, cetățeanul care se mută în acel complex, nu trebuie să vină numai să doarmă acolo, ci să i se propună un mod de viață.

Comenteaza