Primarul din Florești: „În octombrie vom demara licitația pentru strada Eroilor” / De ce nu s-a modernizat până acum

Primarul din Florești: „În octombrie vom demara licitația pentru strada Eroilor” / De ce nu s-a modernizat până acum

Una dintre cele mai arzătoare probleme semnalată frecvent de floreșteni este situația de pe strada Eroilor. Edilul celei mai mari comune din țară a oferit ultimele detalii și a spus de ce nu s-au făcut intervenții de anvergură până acum.

La finalul ședinței ordinare a Consiliului Local Florești, de joi, 26 august 2021, unul dintre consilierii prezenți l-a întrebat pe primarul Bogdan Pivariu care mai este situația străzii Eroilor și ce urmează pentru zona respectivă.

„Strada Eroilor este supusă unui proces de modernizare care, în acest moment, are contractul reziliat. Din fericire pentru noi, am reușit să obținem acceptul în scris al celor de la ministerul Dezvoltării, pentru că este un proiect în derulare finanțat din PNDL. Am făcut toate demersurile după rezilierea contractului pentru suplimentarea numărului de benzi și modifcarea proiectului.

Acest lucru s-a întâmplat, am primit adresa de la minister că putem modifca, am trecut la documentația necesară. Eu preconizez că prin luna octombrie va trebui scoasă la licitație, sunt niște indici care trebuie aprobați și de Consiliul Local”, a afirmat Pivariu.

Primarul din Florești susține că, la cerința autorităților locale, aceștia au vrut să aducă strada într-o stare practicabilă, nedorind să facă un amplu proces de modernizare, fiind vorba de un contract distinct.

„În acest moment mai are nevoie de Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI), fiind documentația care stă la baza lictiației pentru proiectare și execuție. Dacă mă întrebați de ce s-au cheltuit atât de puțini bani, acesta este răspunsul, pentru că am reușit să aducem strada la un nivel acceptabil pentru ca ea să poată fi modernizată și să pierdem cât mai puțini bani acolo. Sigur, mai sunt lucruri de făcut acolo, chiar dacă reparații provizorii, toate până la acest proces de investiție”, a explicat edilul Floreștiului.

Așadar, strada Eroilor va trece de la două la trei benzi de circulație, va avea piste de biciclete, trotuar, alevolă, zonă verde. De asemenea, vor fi plantați și pomi unde locul va permite.

Amintim că, în luna ianuarie, firma Construcții Napoca, responsabilă cu lucrările de pe strada Eroilor, a reziliat contractul cu Primăria Florești.

Comenteaza