Video Primarul din Florești, concluzii la final de an: „Ne-am atins aproape toate obiectivele” / O nouă stradă modernizată s-a deschis circulației

Primarul din Florești, concluzii la final de an: „Ne-am atins aproape toate obiectivele”  / O nouă stradă modernizată s-a deschis circulației
| Foto: Facebook.com/bogdannicolaepivariu

Au mai rămas doar câteva zile din anul 2023, iar perioada este oportună pentru aleșii locali ca să facă bilanțul lucrărilor și al realizărilor din cele 12 luni de activitate.

Edilul Floreștiului Bogdan Pivariu a vorbit, la ZIUA LIVE, despre ce a însemnat anul 2023 pentru comuna pe care o conduce.

A fost un an bun, în opinia mea. Ne-am atins aproape toate obiectivele în acest an. Desigur, ca orice administrator, îți dorești mai mult. Am început anul printr-o serie de licitații pe care le-am finalizat. Am finalizat și o serie de lucrări. Am început în forță acest an cu lucrări la infrastructură. Mă refer la utilități, canalizare, modernizarea unor drumuri, etc. Am ajuns cu aceste drumuri aproape în fază finală, le-am pregătit pentru iarnă, urmând ca în primăvară să turnăm asfaltul.

În prima parte a anului viitor vom termina și alte străzi. Am mai lucrat la rezolvarea unor probleme, inclusiv la zona Terra. Am deschis strada Dumitru Tăuțan în DN1. Am lărgit-o, am modernizat-o, am făcut bandă dedicată de autobuz. De asemenea, am creat, prin exproprieri, o nouă stradă, care, începând de astăzi, poate fi folosită de către cetățeni. Este vorba de strada care ajunge din Dumitru Tăuțan în strada Petuniei și ajunge în partea vestică a localității, în DN1. Acea stradă este practicabilă de astăzi, fiind modernizată.

Cam tot ce ne-am propus, din punct de vedere al infrastructurii, am reușit să le ducem la bun sfârșit sau să ajungem într-o fază care permite finalizarea cât mai rapidă a acestora. Totodată, lucrăm la cel mai mare parc edificat vreodată în Florești, la primul parc dedicat animalelor de companie, la parcuri de joacă în proximitatea locuințelor. Am înaintat foarte bine și cu digitalizarea anul acesta. Urmează să corelăm cu noul site al primăriei unde vor fi multe facilități.

Mai departe, trebuie amintit și infrastructura de creșe, școli, grădinițe, etc. Pregătim o nouă creșă/grădiniță pe strada Abatorului. Se lucrează și la grădinița din Tăuți. Avem licitația în curs pentru proiectarea noii școli, care va fi făcută pe fonduri europene. Să nu uităm Spitalul Regional din Florești. A fos atribuită prima parte a lucrărilor, urmând ca de anul viitor, dacă nu vor fi contestații, să înceapă treaba”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Comenteaza