Video Primarul din Florești anunță că s-au redus sesizările privind Supercom: „Peste 80% din cetățeni și-au făcut contracte”

Primarul din Florești anunță că s-au redus sesizările privind Supercom: „Peste 80% din cetățeni și-au făcut contracte”

Compania bucureșteană Supercom va ridica gunoaiele clujenilor în următorii 10 ani. Au trecut deja trei săptămâni de când firma a intrat în Cluj-Napoca și Florești, iar sesizările cetățenilor au fost în număr foarte mare.

Oamenii s-au plâns că gunoaiele nu se ridică, nu sunt tomberoane de gunoi pentru toate fracțiile menajere sau nu au fost înlocuite, în special în zona de case.

Edilul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a transmis, la ZIUA LIVE, că problemele s-au mai remediat în ultimele zile, iar lucrurile par că intră pe un făgaș normal.

În primul rând vreau să spun că a fost un început destul de greoi. Noi ne-am implicat cu tot ce ne stătea la îndemână pentru a veni în sprijinul celor de la Supercom pentru a trece de la un operator la altul cât mai ușor și cu cât mai puține probleme. Am avut probleme la colectarea deșeurilor.

Sesizările către noi care îi vizau pe cei de la Supercom s-au redus în ultimul timp. Asta înseamnă că probabil și problemele s-au mai redus. Din ce monitorizăm noi sunt tot mai puține probleme în ceea ce privește graficul de ridicare a deșeului menajer. Au început și distribuirea acelor pubele cipate.

Noi suntem în contact în permanență cu cei de la Supercom. Chiar la ultima discuție cu ei le-am cerut să accelereze ritmul de rezolvare a problemelor. Probleme majore nu au fost, doar câteva punctuale. Peste 80% din cetățeni au încheiat contracte cu Supercom”, a declarat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

De menționat este faptul că, firma bucureșteană Supercom a câștigat salubrizarea menajeră în tot județul Cluj - pe toate cele trei loturi – Cluj-Napoca/Huedin, Gherla/Dej și Turda/Câmpia Turzii, fiecare cu comunele din jur, dar și operarea CMID – centrul de management integrat al deșeurilor. Licitația a fost organizată de Asociația de dezvoltare intercomunitară ECO Metropolitan, din care face parte Consiliul Județean Cluj și primăriile.

Noul operator va amplasa pubele smart în oraș, care vor cântări gunoiul, și astfel se va calcula cât are de plătit fiecare clujean în parte. Acest demers ar urma să încurajeze și mai mult colectarea selectivă a gunoiului, ținând cont și de faptul că stația de sortare a deșeurilor, proiect al Consiliul Județean, va fi dată în curând în folosință.

Comenteaza