Primarul din Baciu îi dă replica lui Boc: „Unde este centura metropolitană sau metroul? Spor la vopsit asfaltul în metropola de cinci stele”

Primarul din Baciu îi dă replica lui Boc: „Unde este centura metropolitană sau metroul? Spor la vopsit asfaltul în metropola de cinci stele”
| Foto: Facebook.com/balaszjjanos

Edilul comunei Baciu, Balázs János, îi răspunde lui Emil Boc, după ce primarul din Cluj-Napoca a criticat administrațiile din comunele limitrofe pentru că nu au și nu construiesc creșe.

În urmă cu câteva zile, edilul Clujului, Emil Boc, i-a „urecheat” pe primarii din comunele limitrofe privind lipsa investițiilor în creșe, grădinițe și școli.

„Populația municipiului este relativ stabilă, iar marea creștere de populație este în afară. Noi nu avem locuri în creșe, deși am triplat numărul de locuri din 2012 încoace. Aproape în fiecare an am inaugurat câte o creșă. Cum e posibil ca localitățile din jurul Clujului să nu aibă creșe? La Baciu nu există niciuna.

Comuna Baciu, fă domne o creșă, pentru Dumnezeu! Sunt zeci de mii de oameni în Baciu. Floreștiul are o singură creșă la toată populația de acolo, Apahida la fel. Noi stăm la încasat. De aceea este nevoie de legea zonelor metropolitane, să putem să ne uităm și dincolo de granițele municipiului”, declara Emil Boc, la un post de radio local.

La scurt timp, a venit și replica primarului comunei Baciu, care a spus că lui Boc nu îi pasă cu adevărat câte creșe sunt în alte părți sau a ironizat municipiul Cluj-Napoca în ceea ce privește urbanismul, metroul sau centura metropolitană.

 „Totul e o mare poveste. De ce credeți că i-ar păsa primarului din Cluj-Napoca câte creșe avem, atâta timp cât nimeni din zona metropolitană nu își poate înscrie copilul la nicio creșă din Cluj? Am mai auzit că manifestă mare interes față de urbanismul din comunele limitrofe, nu cumva sa ne trezim cu blocuri de 20 de etaje. Serios? Și atunci cum se face că doar Clujul are așa ceva?

Vrei să fii băgat în seamă în zona metropolitană? Pentru Dumnezeu „domne”, fă ceva pentru zona metropolitană! Unde este trenul metropolitan, unde este centura de sud? Unde este metroul? Spor la vopsit asfaltul în metropola de cinci stele în culori de altfel simpatice. În rest … să auzim de bine, fiecare cu ai lui”, a afirmat Balázs János.

Comenteaza