Primarul Clujului, despre casele fără autorizaţie de pe Valea Fânaţelor: "La capătul liniei te aşteaptă demolarea" + LISTA RUŞINII pentru arhitecţi

Primarul Clujului, despre casele fără autorizaţie de pe Valea Fânaţelor: "La capătul liniei te aşteaptă demolarea" + LISTA RUŞINII pentru arhitecţi

Edilul Clujului, Emil Boc, a fost tranşant vizavi de problema celor 600 de oameni, din care circa 100 de copii, care locuiesc în peste 250 de case ridicate fără autorizaţie de construire pe Valea Fânaţelor şi care, acum, se plâng de lipsa utilităţilor. "Să stea în litera legii", a spus primarul, în şedinţa de Consiliu Local de azi. 

Problema a fost ridicată de consilierul local Sergiu Hosu, din partea USR - PLUS, care duminică a mers să stea de vorbă cu oamenii din zonă şi care încearcă să îi ajute spunând că nu au utilităţi, nume de stradă, ca să poate ajunge ambulanţa sau pompierii. 

Primarul Emil Boc a fost foarte tranşant la această problemă: "Vă întreb eu pe dumneavoastră cum să legalizaţi ceea ce nu e legal. Cum să pui o nume la o stradă ilegală, cum să extinzi servicii de salubritate pe ilegalitate. Cum să plăteşti din banii clujenilor (...) Daţi-mi o soluţie magică. Cine construieşte ilegal să se gândească înainte, ca apoi un consilier local să vină să le plângă pe umăr.

Legea este pentru toţi. Noi nu putem acţiona în afara cadrului legal, am dat amenzi, poliţia locală este pe fir, ştiu că se construieşte încă acolo. Am oprit cât am putut. Soluţiile merg în instanţă, iar la capătul liniei, la finalul soluţionării dosarelor, este desfiinţarea.

Va fi un nou PUG peste ani, la o viitoare extindere a PUG-ului general. Noi avem în intravilan mult neconstruit şi fără utilităţi. Eu nu voi susţine şi nu voi încuraja un comportament ilegal în construcţie. Să se gândească la lege, nimeni nu e mai presus. Eu nu am cadrul legal pentru rezolvarea problemei ridicate", a spus Boc. 

La propunerea unui alt consilier USR-PLUS, edilul promite o listă a ruşinii pe site-ul municipalităţii, pe modelul celei întocmite pentru firmele care execută diverse lucrări pentru oraş dobândite prin licitaţie publică, pentru arhitecţii care au promovat şi susţinut proiecte în extravilan, ştiind că sunt ilegale.

 

Comenteaza