Video Primarul Boc, despre lucrările din oraș: „Europa nu finanțează decât proiecte care îmbunătățesc spațiul pietonal și spațiul verde”

Primarul Boc, despre lucrările din oraș: „Europa nu finanțează decât proiecte care îmbunătățesc spațiul pietonal și spațiul verde”

Mai mulți clujeni au comentat în spațiul public referitor la lucrările din oraș, în special cele de pe strada Kogălniceanu, că se toarnă prea mult beton sau că lipsește spațiul verde.

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit, vineri, la ZIUA LIVE, despre acest subiect și a ținut să facă unele precizări:

„Europa nu finanțează decât proiecte care îmbunătățesc spațiul pietonal și spațiul verde. Calitatea vieții se măsoară în spațiu pentru pietoni, mai puțină poluare din partea mașinilor și mai mult spațiu verde. Credeți că am trece de furcile caudine ale programelor de finanțare ale Europei? Așa că îi invit pe oameni să se uite cu calm, să vadă proiectul, să aștepte să fie finalizat”, a declarat, la ZIUA LIVE, Emil Boc.

Primarul din Cluj-Napoca a mai precizat că, în cadrul proiectului de modernizare a străzilor din zona de sud a centrului, urmează să se planteze mai mulți copaci decât existau înainte.

Valoarea totală a proiectului finanțat prin fonduri europene „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universităţii şi străzile adiacente” este de 48.721.315,94 lei - aproximativ 10 mil. Euro.

Acest proiect urmărește pietonalizarea mai multor tronsoane de străzi în aria menționată, pe care accesul pentru mașini să fie deschis doar riveranilor sau în situații de urgență, iar bicicliștii vor putea circula la comun cu pietonii, în așa numitul concept de „shared space”.

De asemenea, se vor planta peste 250 arbori, sistemul de iluminat va fi modernizat cu tehnologie LED și se vor amplasa stații de încărcare pentru mașini electrice, trotinete și biciclete electrice, precum și rastele pentru parcarea bicicletelor.

Comenteaza