Primăria se pregătește de licitația pentru PARK and RIDE la aeroport, dar costurile cresc

Primăria se pregătește de licitația pentru PARK and RIDE la aeroport, dar costurile cresc

După parcul Primăverii, centrul cultural de pe 21 Decembrie și bulevardul cu același nume, municipalitatea trebuie să dea mai mulți bani și pe park and ride-ul de la aeroport, pe care îl ridică în locul Consiliului Județean Cluj. 

Noua sumă este de 58.9 milioane de lei (fără TVA), față de 51.6 milioane de lei inițiali. Banii provin din fonduri europene Amintim că, primarul Emil Boc a anunțat că anul acesta va fi lansată licitația pentru execuția lucrărilor la park and ride-ul de la aeroport. 

Forul administrativ județean a aprobat, la final de 2021, trecerea terenului situat pe strada Traian Vuia, la nr. 149-151, din domeniul public al județului în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca, în vederea realizării obiectivului de investiții „Park & Ride”.

Proiectul prevede amenajarea accesului din drumul național și a unei platforme pentru zona de parcare, cu un total de 863 de locuri de parcare, accese auto și pietonale cu dotările aferente, dar și o stație de bike sharing cu tot ce presupune aceasta. De asemenea, este prevăzută și amenajarea unui terminal tip autogară, care va cuprinde Corp C1 – clădire terminal și copertină, Corp C2 – copertină autocare și piațetă publică.

Comenteaza