Primăria s-a ţinut de cuvânt: sens giratoriu, de azi, în cea mai periculoasă intersecţie din Cluj

Primăria s-a ţinut de cuvânt: sens giratoriu, de azi, în cea mai periculoasă intersecţie din Cluj
Municipalitatea s-a ţinut de cuvânt şi a implementat un sens giratoriu în cea mai periculoasă intersecţie din oraş, cea din Piața Horea, Cloșca și Crișan.

Un biciclist clujean semnala problema traficului haotic din această intersecţie, în urmă cu o săptămână, printr-o sesizare pe domnuleprimar.ro.

"Doresc sa aduc in atenţie o situaţie în care nu de puţine ori era să fiu călcat de maşină, eu fiind pe bicicletă. Eu folosesc bicicleta zilnic în drumul meu de acasa spre serviciu şi drumul cel mai scurt trece şi pe lângă Hotel Napoca, venind dinspre Str. Octavian Goga. Problema apare in intersecţia din faţa hotelului pentru că de cele mai multe ori şoferii nu acordă prioritate şi bicicliştilor, spunea Radu Jiga.

Încă de atunci Primăria Cluj-Napoca promirea implementarea unui sens giratoriu cu caracter experimental. Astăzi, promisiunea a fost pusă în aplicare.

"Primăria municipiului Cluj-Napoca anunţă că începând cu data de 30 august 2013 se reorganizează circulaţia în intersecţia din zona Horea, Cloşca şi Crişan (intersecţia str. Octavian Goga - str. Eremia Grigorescu - str. General Dragalina) ca şi intersecţie cu circulaţie în sens giratoriu. Astfel, conducătorii auto, la intrarea în sensul giratoriu, vor acorda prioritate autovehiculelor care circulă din partea stângă (prin sensul giratoriu). Amenajarea s-a realizat într-o primă etapă cu caracter experimental", se arată într-un comunicat remis presei de către Primăria Cluj-Napoca.

 

Comenteaza