Primăria pune asfalt “portocaliu” pe Oaşului şi Borhanci

Primăria pune asfalt “portocaliu” pe Oaşului şi Borhanci
Sediul PDL Cluj: liderul consilierilor democrat-liberali Adrian Popa şi primarul interimar Radu Moisin şi-au anunţat primul proiect comun pentru 2012: asfaltarea străzilor Oaşului (prelungirea spre Valea Chintăului) şi Borhanci cu bani de la bugetul local. Cei doi au asigurat că lucrările vor demara în martie şi că arterele vor fi modernizate anul acesta.

Consilierul PDL Adrian Popa a declarat încă de luni pentru ZIUA de CLUJ că administraţia locală clujeană şi-a luat gândul de la repararea cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale a arterelor Borhanci şi Oaşului, având în vedere demisia premierului Emil Boc şi a întregului guvern. În cadrul unei conferinţe de presă susţinută ieri la sediul PDL Cluj, Adrian Popa şi primarul interimar Radu Moisin au anunţat că lucrările de modernizare a celor două artere se vor realiza cu fonduri de la bugetul local.

"La şedinţa de consiliu local din 13 februarie voi propune revocarea în parte a hotărârii prin care străzile Oaşului şi Borhanci au fost trecute la Ministerul Dezvoltării, pentru ca apoi să trecem cât mai repede la avizări, emiterea autorizaţiilor de construcţie, astfel încât lucrările să înceapă la 15 martie. Valoarea totală a celor două lucrări este estimată la 30 de milioane de lei. Sursele sunt din bugetul local, din capitolul de modernizări străzi, investiţii", a declarat ieri primarul interimar Radu Moisin.

Banii de la capitolul străzi prinşi în bugetul pe 2012, peste 72 de milioane de lei, sunt insuficienţi pentru asfaltarea tuturor arterelor de intrare în Cluj-Napoca, susţine primarul interimar Radu Moisin, dar ajung şi pentru acoperirea lucrărilor de modernizare pe cele două artere. "Cred că anul acesta aceste două străzi vor fi şi finalizate. În aceste condiţii, fondurile nu ne ajung şi nu este nici o şansă pentru asfaltarea Căii Turzii. Celelalte intrări în oraş mai rezistă anul acesta. Traian Vuia rezistă, Calea Floreşti şi Calea Mănăştur la fel, urmând să fie efectuate din primăvară lucrări de reparaţii în zona podului de la Calavaria, pe prima bandă", explica primarul interimar pentru ZIUA de CLUJ.

Potrivit studiilor de fezabilitate, lucrările de pe strada Oaşului, însumând 3,1 kilometri, sunt estimate la peste 21 de milioane de lei. Pentru Calea Borhanci, cu o lungime de peste 3,2 kilometri, sunt necesari 9,4 milioane de lei. Lucrările vor fi efectuate de asocierea Diferit-Kiat, cei care au câştigat în 2009 un contract pe patru ani pentru reabilitarea străzilor din oraş.

Asfaltarea străzilor Oaşului şi Borhanci a fost asumată de toţi consilierii locali prin proiectul de buget pe anul acesta, buget care în final a fost votat doar de consilierii PDL şi UDMR. La şedinţa ordinară a Consiliul Local din 3 februarie au fost prezenţi mai mulţi reprezentanţi ai cetăţenilor care locuiesc pe străzile Oaşului şi Borhanci, care le-au explicat consilierilor că s-au săturat de lozinci electorale şi că în fiecare an primăria a decretat ca prioritate asfaltarea acestor străzi, însă niciodată nu s-a ţinut de cuvânt. "Ar trebui amenajat un sens giratoriu la intersecţia cu Real. Pe strada Oaşului, spre Valea Chintăului, există adevărate capcane. Dacă pici în ele, ai rămas acolo. Eu mi-am cumpărat maşină Lada Niva ca să pot circula pe aici. Suntem ca la Copşa Mică, aşa ne arată gardurile şi casele care se distrug de la traficul greu. Dacă vă dăm în judecată, sigur câştigăm", a subliniat Marius Coşarcă. "Cetăţenii umblă prin noroi în Borhanci, iar noi vrem mai mulţi bani pentru cultură", a subliniat Marius Ciurchea, reprezentant al cetăţenilor din Borhanci.

(L. SILEA, V. MĂLĂESCU)

 

Etichete
Comenteaza