Primăria: Podul peste Someş în centrul Clujului, spart de găuri prin care se vede râul, reparat în acest an

Primăria: Podul peste Someş în centrul Clujului, spart de găuri prin care se vede râul, reparat în acest an
Podul peste Someşul Mic care face legătura între străzile Ion Popescu Voiteşti şi Traian, unde trotuarele sunt sparte de gropi prin care se vede râul acoperite "româneşte" cu foi de tablă, va fi reparat în acest an, promite Primăria.

"Podul se află în atenţia Serviciului Administrare Căi Publice şi este cuprins în programul multianual de reabilitare a podurilor din municipiu", spune Primăria într-un răspuns remis la solicitarea ziuadecj.ro. Cea mai nouă expertizare tehnică a podului e veche de 11 ani, a fost realizată de Search Corporation şi conform acesteia podul este cuprins în starea tehnică IV, "nesatisfăcătoare", de degradare. "În perioada scursă de atunci starea tehnică a acestuia s-a agravat", arată Primăria. "S-a propus reluarea expertizării tehnice şi întocmirea documentaţiei tehnice pentru obţinerea autorizaţiei de construire în vederea începerii reabilitării acestui pod. Aceasta necesită lucrări ample de infrastructură, suprastructură şi implicit la carosabil şi trotuare, lucrări stabilite prin expertiza şi proiectul tehnic de execuţie".


Pentru executarea lucrărilor de reabilitare, când acestea vor începe, este necesară redirecţionarea circulaţiei maşinilor  pe podul de pe strada Horea, "motiv pentru care în perioada 2011-2012, fiind în derulare lucrarile de reabilitare a liniei de tramvai, nu s-au putut demara lucrările", explică Primăria.

Vezi aici cum arată podul:

Etichete
Comenteaza