Primăria îşi face pagină de Facebook. Ce hop mai trebuie trecut până să fie lansată

Primăria îşi face pagină de Facebook. Ce hop mai trebuie trecut până să fie lansată
Primăria Cluj-Napoca a decis să îşi creeze o pagină oficială pe cea mai populară reţea de socializare, cu scopul de a îmbunătăţi comunicarea dintre cetăţeni şi municipalitate.

Reprezentanţii Biroului mass-media susţin că pagina se află în curs de implementare, însă înainte de a fi lansată, ei vor să închidă toate conturile fictive pentru a nu se crea confuzie în rândul clujenilor.

"Înainte de a începe efectiv acest proces este necesară obținerea de la compania Facebook a anulării unor pagini fictive deja create de persoane necunoscute și neautorizate de către instituție în acest sens. În caz contrar, prin lansarea simultană a paginii Primăriei Cluj-Napoca, apreciem că există riscul major al creării unei confuzii pentru utilizatori cu privire la validitatea informațiilor publicate, paginile deja existente imitând într-un mod foarte accentuat aspectul unei pagini oficiale a instituției", au transmis aceştia.

În aceste condiţii, ei afirmă că le este imposibil să înainteze o dată la care pagina va deveni activă, totul depinzând de promptitudinea celor de la Facebook. 

"Procedurile de raportare a paginilor fictive necesită un timp a cărui durată este controlată exclusiv de către compania Facebook și, prin urmare, ne aflăm în imposibilitatea de a vă comunica un termen la care pagina instituției va fi activă pe acest canal de comunicare"

Decizia de a lansa o pagină oficială a Primăriei Cluj-Napoca vine în urma unei propuneri a liberalului Ioan Bîldea, care este de părere că o pagină bine administrată de către executivul Primăriei va creşte gradul de informare, în special al tinerilor, despre activităţile pe care municipalitatea le desfăşoară.

În momentul de faţă comunicarea între municipalitate şi cetăţeni se face prin intermediul paginii oficiale a edilului Emil Boc. 

Comenteaza