Primăria Florești a pierdut definitiv procesul cu firma de pe strada Eroilor! Ce spune edilul Pivariu

Primăria Florești a pierdut definitiv procesul cu firma de pe strada Eroilor! Ce spune edilul Pivariu
| Foto: captură video

Administrația floreșteană a pierdut definitiv procesul intentat firmei Napoca SA pentru întârzierea lucrărilor la strada Eroilor, din cea mai mare comună din țară.

Primăria comunei Florești a chemat în judecată firma Napoca SA și a emis facturi de penalități conform contractului, în cuantum total de 1,2 milioane de lei. Cererea a fost respinsă de către judecătorii clujeni.

La finalul ședinței ordinare a Consiliului Local Florești, de joi, 25 noiembrie 2021, edilul Bogdan Pivariu a fost întrebat de un consilier local care sunt efectele juridice și urmările după decizia luată de Curtea de Apel Cluj.

Referitor la problema de pe Eroilor, decizia este definitivă. UAT Florești a fost în contract cu un prestator (SC Napoca SA, n.red.) pentru construirea străzii Eroilor. În data de 4.9.2020, termenul de execuție a expirat. În 23.10.2020, când am depus cu toții jurământul, termenul era expirat, respectiv, pe cale de consecință, se calculează penalități. Acele penalități au fost emise.

Am mers pentru a le recupera la Tribunalul Specializat Cluj. Decizia acestora spune că nu trebuie ca prestatorul să plătească acele penalități, deoarece nu este exclusiv vina sa, acolo fiind și terți care au împiedicat la construirea în termen a acestui proiect. Am mers ulterior la Curtea de Apel, iar acolo s-a respins acest apel pe care noi l-am făcut, motivarea urmând să vină în următoarele 30 de zile. Atunci o să pot spune mai multe.

Mă repet, nu a fost niciodată pusă în discuție rezilierea sau nerezilierea contractului. Disputa din instanță a fost plătirea penalităților pe care UAT Florești le-a emis. Noi ne continuăm proiectul de modernizare a străzii Eroilor”, a explicat Pivariu.

Noua strada Eroilor va trece de la două la trei benzi de circulație, va avea piste de biciclete, trotuar, alevolă, zonă verde. De asemenea, vor fi plantați și pomi unde locul va permite.

Costul lucrărilor de finalizare a străzii Eroilor este estimat la peste 12,3 milioane de lei cu TVA, iar asfaltarea ar urma să se facă pe o lungime de 1.125 metri lungime, respectiv 13.250 metri pătrați. Strada ar trebui finalizată în 11 luni de la reluarea lucrărilor.

Amintim că, în luna ianuarie, firma Construcții Napoca, responsabilă cu lucrările de pe strada Eroilor, a reziliat contractul cu Primăria Florești.

Comenteaza