Primăria din Chinteni e îngropată în datorii. Cum e furată la facturi de clujenii care s-au branşat ilegal VIDEO

Primăria din Chinteni e îngropată în datorii. Cum e furată la facturi de clujenii care s-au branşat ilegal VIDEO
Primăria comunei Chinteni, de lângă Cluj, are datorii uriaşe la Electrica şi Compania de Apă. Primarul Lucia Suciu spune că nu poate plăti şi a solicitat fonduri de la Consiliul Judeţean. Edilul susţine că facturile au fost umflate din cauză că peste 80 de gospodării din Cluj-Napoca s-au racordat ilegal la magistrala de apă care deserveşte comuna. Poliţia a fost sesizată acum un an şi jumătate, dar cazul este încă în cercetare.

Primăria Chinteni a adunat de-a lungul timpului datorii de circa 100.000 de lei la Electrica şi de peste 200.000 de lei la Compania de Apă Someş - la aceasta din urmă Primăria a plătit parţial factura, dar datoria nu e mică: peste 208.000 lei.

Primarul comunei spune că în buget nu au fost prevăzute cheltuieli atât de mari cu apa şi curentul. Prin urmare, facturile nu pot fi plătite "Suntem puşi în faţa faptului împlinit", spuneprimarul Lucia Suciu, "că nu putem plăti datoria. Această datorie atrage şi penalităţi, sunt şi alte probleme; proiectele Primăriei aflate în derulare pot fi afectate, de aceea ne-am adresat Consiliuliul Judeţean şi i-am cerut sprijin".

Consilierii judeţeni au refuzat să dea bani din fondul de rezervă pentru comuna Chinteni. Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, explică în materialul video care sunt motivele

Primarul spune că datoriile sunt cauzate de branşamentele ilegale la magistrala de apă, care provoacă şi consum de curent la staţiile de pompare. Ţevile ilegale au fost decoperite pe strada Odobeşti din Cluj-Napoca, în vecinătatea comunei Chinteni.

Preşedintele Consiliului Judeţean spune că branşamentele trebuiau tăiate din timp şi că va încerca să găsească o soluţie pentru primăria îngropătă în datorii.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie au confirmat existenţa plângerilor primăriei pentru furt şi au precizat că ancheta se apropie de final.


Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

 

Comenteaza