Primăria dansează cum cântă Untold. Festivalul inversează planurile de modernizare a centrului Clujului

Primăria dansează cum cântă Untold. Festivalul inversează planurile de modernizare a centrului Clujului
În centrul Clujului este din nou şantier, iar Primăria a solicitat inversarea unor lucrări de dragul Untold.

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat săptămâna aceasta că ordinea lucrărilor din Piaţa Unirii a fost schimbată datorită festivalului Untold.

„Am decis cu constructorul să paveze mai întâi trotuarul de pe latura nordică a Pieţei Unirii, iar carosabilul să fie terminat până la 1 septembrie. Am inversat priorităţile, pentru că ne-am dorit ca, la Untold, trotuarul să fie circulabil. Iniţial, realizarea acestui trotuar era prevăzută ca etapa finală a proiectului", a spus Boc. Acesta a arătat că zona va fi predată cu vegetaţia existentă; alţi copaci prevăzuţi în proiect vor putea fi plantaţi abia la toamnă.

Latura nordică este ultima rămasă nemodernizată din Piaţa Unirii. Cele mai complexe lucrări s-au realizat în partea de vest, pietonalizată în totalitate. În nord, se modernizează un trotuar şi se construişte de la zero un altul, iar carosabilul se aliniază la benzile de pe strada Memorandumului. Pe primul fir se va institui din start bandă dedicată mijloacelor de transport în comun. În fapt, banda aceasta v fi parte din culoarul pentru autobuze care va pleca de la Biserica Sf. Petru şi va ajunge până la Primărie.

Întregul proiect de pietonalizare a Pieţei Unirii a fost gândit de arhitecţii de la Planwerk, încă din 2006, când au câştigat un concurs de soluţii, şi este realizat în etape. Proiectul prevede inclusiv pietonalizarea completă a laturii estice, însă acest lucru nu se va întâmpla prea curând. Lucrările din Piaţa Unirii sunt realizate de societatea ARL Cluj.

 

Comenteaza