Primăria cumpără încă două apartamente cu destinația de locuințe sociale

Primăria cumpără încă două apartamente cu destinația de locuințe sociale

Primăria Cluj-Napoca mai cumpără două apartamente de pe piața liberă, care vor avea destinația de locuințe sociale.

Astfel, pe masa consilierilor se vor afla în acest sens, la viitoarea ședință, două proiecte de hotărâre. Comisia de specialitate a Consiliului Local Cluj-Napoca a avut de ales dintre șapte oferte declarate ca eligibile, din totalul de 12 depuse la procedura lansată în octombrie 2019.

Pentru cele două locuințe, situate pe str. G. Stephenson nr. 13,  au fost încheiate negocierile cu proprietarii privind prețul final de vânzare. Apartamentul 1 are 52 mp, e compus din pivniță la subsol, două camere, un hol o bucătărie, o baie, o cămară de alimente, la parter și costă 81.300 de euro.

Apartamentul 2, de la aceeași adresă, este situat la mansardă și are 54 mp, fiind compus din două camere, hol, bucătărie, baie și terasă de acces. Prețul care va fi plătit pentru acesta este de 80.700 de euro. Ambele apartamente sunt deținute de aceiași proprietari.

Primul apartament cumpărat de pe piața liberă ca locuință socială a fost achiziționat de primărie anul trecut pe str. Clăbucet nr. 5. Primăria a plătit pentru acest apartament cu patru camere, în suprafață de 80 mp, suma de 94.400 de euro.

Anul trecut, Primăria Cluj-Napoca a pus la dispoziție 2 milioane de euro pentru cumpărarea de apartamente de pe piața liberă și 500.000 de euro pentru plata chiriilor persoanelor sau familiilor care se află în risc de marginalizare.

Comenteaza