Primăria Cluj vrea "să rupă" contractul pentru actualizarea PUG-ului. Proiectanții ies public să explice situația

Primăria Cluj vrea "să rupă" contractul pentru actualizarea PUG-ului. Proiectanții ies public să explice situația

Actualul contract pentru actualizarea PUG-ului orașului va fi reziliat. Synergetics Corporation, leaderul asocierii de companii câștigătoare a contractului privind lucrările de reactualizate a Planului Urbanistic General al Municipiului Cluj-Napoca, anunță o conferință în care dorește să explice situația. 

"Referitor la recentele declarații ale domnului primar Emil Boc și domnului viceprimar Dan Tarcea, preluate în mass-media locale, Synergetics Corporation SA, leaderul asocierii de companii câștigătoare a contractului privind lucrările de reactualizate a Planului Urbanistic General al Municipiului Cluj-Napoca, face următoarele precizări:

Prevederile contractuale și documentația de atribuire a PUG Cluj sunt în conformitate cu legislația în vigoare, în materia urbanismului, prevederi pe care Synergetics și le-a însușit întocmai în realizarea Planului Urbanistic General al Municipiului Cluj-Napoca. Așadar, relația dintre oricare prestator angajat în acest scop și beneficiarul Municipiul Cluj-Napoca ar trebui să fie guvernată exclusiv de normele aplicabile în privința elaborării documentațiilor de urbanism, al căror conținut cadru este standardizat și reflectat în bune practici la nivel național.

Fiind realmente surprinși că Municipiul Cluj-Napoca ne acuză public de faptul că nu dorim să îndeplinim obligațiile asumate și apreciind că, din momentul atribuirii contractului, autoritatea publică a ales mai degrabă să ne demobilizeze, decât să promoveze un interes real, încurajăm reprezentanții presei să solicite Primăriei atât dosarul achiziției publice (documentația integrală, inclusiv contestația Synergetics și soluția dată de CNSC), cât și întreaga corespondență aferentă “mimării derulării” contractului, după cum urmează:

Adresa prestatorului nr. 255 din 13.07.2021, înregistrată la Primărie sub nr. 419186/433 din 16.07.2021,
Notificarea prestatorului nr. 311 din 06.08.2021,
Notificarea prestatorului nr. 76 din 18.02.2022, înregistrată la Primărie sub nr. 328681 din 21.02.2022,
Adresa Primăriei nr. 328681/433 din 21.02.2022,
Notificarea prestatorului nr. 178 din 13.04.2022, înregistrată la Primărie sub nr. 454791 din 15.04.2022,
Adresa Primăriei nr. 455808/433 din 27.05.2022.

Pentru ca nu ne pricepem la demersuri lipsite de substanță, gesticulări tranșante și nici la confecționarea de argumente politice, alegem să avem deplină încredere în analiza obiectivă, responsabilă a reprezentanților presei, profesioniștilor în domeniu din Cluj și cititorilor dumneavoastră, asupra resurselor menționate mai sus", transmit cei de la Synergetics Corporation.

Totodată, aceștia îi invită pe clujeni la o discuție detaliată, pe acest subiect, din perspectivă procedurală, tehnică și legală, în cadrul video-conferinței din data de, 6 septembrie, ora12.00. Conferința va fi susținută de Adrian Ilie și Claudiu Băjenaru, consultanți în dezvoltare urbană și Managing Partners ai Synergetics. Conferința va avea loc pe platforma zoom.us.

Amimtim că, viceprimarul Dan Tarcea declara recent, la ZIUA LIVE: "Este o actualizare a PUG-ului, nu este unul nou. PUG-ul vechi este absolut funcționar, dar actualizarea acestuia cred că va mai dura. Firma care a câștigat licitația nu a depus documentele necesare și cred că, cel mai probil, vom rezilia acest contract, astfel încât să putem face o nouă licitație".

Synergetics Corporation (leader de asociere) cu AV Transport Palnning și Panteia B.V. au semnat în septembrie 2020 contractul cu Primăria Cluj-Napoca pentru actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) din Cluj-Napoca, contract în valoare de peste 1.7 milioane de lei. 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza