Primăria Cluj dă Curţii de Apel un imobil important de pe strada Eroilor. Vezi ce va găzdui

Primăria Cluj dă Curţii de Apel un imobil important de pe strada Eroilor. Vezi ce va găzdui
Acest imobil a reprezentat în trecut sediul Federaţiei Sindicatelor Cluj iar acum este folosit temporar de către Şcoala Gimnazială Ioan Bob.

Primarul Emil Boc a propus spre aprobare plenului consiliului local, care se va reuni vineri, un proiect de hotărâre prin care mai multe apartamente dar şi curtea din imobilul proprietate a municipiului situat pe strada Eroilor nr. 16, să fie date în administrare Curţii de Apel Cluj.

Este vorba de apartamentele numerele 8, 9, 12, 13, integral şi apartamentul 11, parţial, la care se adaugă teren-curte în suprafaţă de 374 mp. Propunerea primarului vine după ce preşedintele Curţii de Apel Cluj, judecătorul Denisa Băldean, a trimis primăriei o solicitare pentru atribuirea în folosinţă a acestui imobil, pentru Tribunalul Specializat Cluj, pe fondul crizei majore de spaţiu pentru această instanţă.

În cererea depusă, preşedintele Curţii de Apel Cluj afirmă că aceste spaţii sunt necesare pentru dezvoltarea acestui tip de instanţe şi că strategia comună a Ministerului Justiţiei şi a Consiliului Superior al Magistraturii vizează infiinţarea unor instanţe regionale pentru litigiile cu profesionişti, instanţa din Cluj-Napoca putând fi una dintre ele, dacă nu cea dintâi

În acelaşi proiect de hotărâre se afirmă că darea în administrare a acestor spaţii, în favoarea Curţii de Apel Cluj, pentru Tribunalul Specializat Cluj, va începe după ce va înceta dreptul de administrare instituit în 2015 în favoarea Şcolii gimnaziale Ioan Bob.

De altfel, aceasta a fost şi precizarea conducerii Curţii de Apel Cluj, că ocuparea efectivă a imobilului se va face în cursul anului 2016, numai după eliberarea lui de către unitatea de învăţământ care îşi desfăşoară activitatea acolo, cu includerea unei clauze exprese în acest sens în contract.

Apartamentele respective au fost date în administrarea Şcolii Bob în septembrie 2015, pentru desfăşurarea activităţilor şcolare până la finalizarea lucrărilor de amenajare a imobilului situat pe strada Memorandumului nr. 22. Potrivit Biroului mass-media al primăriei clujene, lucrările de amenajare a noii locaţii în care va funcţiona Şcoala Bob vor fi finalizate în acest an înainte de începerea anului şcolar.

În aceeaşi şedinţă a consiliului local municipal de vineri, primarul Emil Boc va propune şi suplimentarea cu o suprafaţă de 64 de mp a unor spaţii date în administrare Direcţia Naţională Anticorupţie Cluj, pe strada Dorobanţilor nr. 1, în cursul lunii septembrie 2015.

Comenteaza