Primăria Cluj cumpără 30 de autobuze electrice cu 15 milioane de euro

Primăria Cluj cumpără 30 de autobuze electrice cu 15 milioane de euro
Primaria Cluj-Napoca a finalizat licitatia privind cumpararea a 30 de autobuze electrice, nepoluante, a anunţat primarul Emil Boc, pe reţeaua de socializare Facebook.

"Azi am semnat acordul cadru privind achiziţionarea a 30 de autobuze electrice. Primele 11 autobuze electrice vor fi livrate, potrivit contractului, în maxim nouă luni de la semnarea contractului subsecvent (cel târziu martie 2018). Banii pentru aceste 11 autobuze provin din fonduri elveţiene (85%) şi din bugetul local (15%).

Următoarele 19 autobuze urmează să fie achiziţionate din fonduri locale şi europene. Autobuzele au o capacitate de 78 de locuri, dotate cu WiFi, camere video, aer condiţionat şi platformă joasă pentru persoane cu dizabilităţi", a informat primarul Emil Boc, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit edilului, autobuzele au o garanţie de cinci ani, costurile de mentenanţă şi piesele de schimb fiind asigurate de firma câştigătoare, Solaris. De asemenea, autobuzele au o autonomie de 105 km şi vor fi încărcate în 13 staţii lente şi rapide. Încărcarea lentă durează 6 ore, iar cea rapidă, 10 minute. Preţul unui autobuz electric este de aproximativ 500.000 de euro.

Comenteaza