Primăria, bună de plată. Cât costă un copac căzut pe maşină

Primăria, bună de plată. Cât costă un copac căzut pe maşină
În aprilie, două gropi în asfalt "au ars la buzunar" municipalitatea cu 16.500 de lei. Banii reprezintă despăgubiri către doi clujeni care şi-au avariat maşinile în craterele din şoselele ce străbat oraşul. Joi, consilierii locali vor discuta despre o nouă plată: 11.000 de lei pentru un copac care s-a prăbuşit peste o maşină în Piaţa Fraternităţii.

Incidentul a avut loc în 14 iulie 2009. Atunci, un copac din Piaţa Fraternităţii a căzut peste un autoturism marca Dacia Logan, proprietate a societăţii Dal Construct, lângă intrarea în parcul de joacă. Ulterior, societatea a intentat proces primăriei pentru recuperarea banilor de reparaţii.

În primă instanţă, Dal Construct nu a avut câştig de cauză. S-a invocat faptul că şoferul maşinii a parcat pe trotuar într-o zonă semnalată cu indicator "staţionare interzisă", dar şi că firma care se ocupa de spaţiile verzi Rasimo Impex (în prezent Astro Green Energy) nu avea prevăzute lucrări în parcul menţionat în programarea lunară.

Ulterior, Dal Construct a formulat recurs şi a demonstrat că firma însărcinată cu întreţinerea spaţiilor verzi nu şi-a făcut treaba. În motivarea instanţei se arată că deşi copacul era verde, după prăbuşirea acestuia, în trunchi era vizibilă o scorbură de dimensiuni considerabile, iar locuitorii zonei aveau cunoştinţă despre pericolul pe care îl reprezenta acel copac, ba mai mult s-au făcut şi sesizări pentru a se interveni în parc.

Aşadar, primăria este bună de plată. Reparațiile maşinii au costat peste 11.000 de lei, iar la această sumă se adaugă taxa de timbru și dobânda calculată de la formularea acțiunii în instanță.

Alte zeci de procese asemănătoare sunt pe rol. Primarul Emil Boc susţinea în aprilie că puţine cereri au şanse de câştig.

Citeşte şi Şi-au stricat maşinile în gropi. Primăria plăteşte 16.500 lei despăgubiri

Comenteaza