Primăria a scos la concurs o funcție cheie

Primăria a scos la concurs o funcție cheie
O funcție importantă din Primărie este scoasă la concurs. Câștigătorul se cunoaște deja.

Primăria clujeană își caută arhitect șef. Postul ar urma să fie ocupat de tânărul Daniel Pop, fiul unui angajat mai vechi al municipalității. Juniorul a lucrat la rândul său în Primărie, fiind inspector la Direcția de Urbanism.

"Agenția Națională a Funcționarilor Publici organizează concurs de recrutare pentru ocuparea funcţiei publice de conducere vacante de arhitect şef al municipiului Cluj - Napoca, judeţul Cluj.
Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile generale prevăzute de art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici (r2), cu modificările şi completările ulterioare.
Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcţiei publice sunt:
studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul arhitectură sau in domeniul urbanism cu studii de masterat sau postuniversitare în domeniul urbanismului şi amenajării teritoriului conform art. 36 indice 1 lit. a) din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismului, cu modificările şi completările ulterioare, în condiţiile legii;
studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul administraţiei publice, management, ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, în condiţiile legii;
vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice - minimum 3 ani.
Concursul se va organiza conform calendarului următor:
25 iulie 2017, ora 10:00: proba scrisă;
data și ora interviului vor fi comunicate ulterior", scrie pe site-ul posturi.gov.ro.

Funcția de arhitect-șef a rămas vacantă din 2006. De aproape 10 ani, funcția a fost ocupată prin delegație de la Inspectoratul de Stat în Construcții de Ligia Subțirică. Aceasta nu a putut primi funcția oficial, pentru că nu era funcționar public. Ligia Subțirică a ieșit în primăvară la pensie și a rămas angajată în Direcția de Urbanism a Primăriei. În locul ei a fost promovat Daniel Claudius Pop, un tânăr arhitect care este fiul lui Titus Pop, un angajat mai vechi al municipalității, care cu ocazia acestui concurs poate ocupat postul oficial.

Postul de arhitect-șef este unul cheie. Semnătura acestuia se găsește pe toate autorizațiile de construire emise de Primărie. Pe de altă parte, Emil Boc s-a plâns în trecut că arhitecții nu se înghesuie să se angajeze la buget, pentru că ei câștigă bani frumoși în mediul privat.

Etichete
Comenteaza